1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Sokak çocuklarının sayısı azaldı

Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Yoldaş, Bitlis'te yaptıkları çalışmalarla sokak çocuklarının yok denecek kadar az sayıya indirildiğini söyledi. 

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda gece geç saatlere kadar sokaklarda kalan 9 çocuğa rastladıklarını belirten İsmail Yoldaş, bu çocuklar ve aileleri ile görüşerek sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi. 

Yoldaş, "Sosyal Hizmetler olarak yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde gece geç saatlere kadar sokakta kalan sadece dokuz çocuğa rastladık. Rastladığımız çocuklar ve aileleri ile uzmanlarla birlikte görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerimizin neticesinde olumlu sonuçlar aldık. Anaya ve babaya düşen en asli görev çocuklarına mutlu ve huzurlu bir ortam oluşturmaktır. Aksi takdirde evinde mutlu olmayan çocuk kendini sokağa atacak ve suça eğilimli olacaktır. Bitlis'te yaptığımız çalışmalarla sokak çocuğu yok denecek kadar az sayıya düşmüştür" dedi.

Ayrıca Yoldaş,  2009 yılında her kesime hitap edecek bir toplum merkezinin açılacağını söyledi. 

Toplum merkezinin 8 Ağustos Mahallesi'nde eski huzur evinin bulunduğu yere yapılacağını belirten Yoldaş, inşa edilecek merkez ile düzenleyecekleri çeşitli kurslarla vatandaşları kalifiye eleman olarak yetiştirerek iş sahibi yapacaklarını dile getirdi. 

Yoldaş, ''Genel müdürlük tarafından ödenek gönderildi. Ancak bu ödenek yeterli olmadığından biraz daha ödenek istedik. Ödeneğin gelmesiyle birlikte ihaleyi başlatıp 2009 içerisinde planladığımız toplum merkezini hayata geçirmiş olacağız. Açılacak olan toplum merkezinden yaşlısından gencine, kadınından erkeğine, evlisinden bekarına her kesim kolaylıkla faydalanacaktır. Merkezde aynı zamanda bilgisayar, dikiş nakış, okuma yazma gibi çeşitli kurslar da açılacaktır. Bu nedenle toplum merkezinden faydalanan bireyler istedikleri takdirde meslek sahibi de olacaklardır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 11:28:52
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 11:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?