8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Son 3 yılda büyük hizmet atağı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy, AK Parti'nin iktidar olduğu dönem içinde, Bitlis'te büyük gelişmeler yaşandığını bildirerek, "3 yılda sağlık, eğitim ve ulaşım konularında büyük gelişmeler yaşandı" dedi. 

Tatvan İlçesi'nde bulunan bir dinleme tesislerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Aksoy, iktidarların insanların yaşamlarını kolaylaştırıcı unsurları geliştirme vazifelerinin olduğunu kaydetti. AK Parti olarak bir çok yasal düzenleme yaptıklarını aktaran Aksoy, Bitlis'te de bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Duble yolların yapımının ulaşımı kolaylaştırdığını hatırlatan Aksoy, "Siirt'in Baykan İlçesi'nden, Van'ın Erciş İlçesi'ne kadar uzanan yolun büyük kısmı duble yol olarak tamamlandı. Toplu konut ve afet evleri yapım çalışmaları belli bir aşamaya geldi. Bitlis'te çağdaş konutlar yaptık. Tatvan Sahil Yolu tahkimatı tamamlandı. Bu yol üzerinde artık çevre düzenlemesi ve yeşil alanlar oluşturma çalışmaları başlayacak. Yolun bitmesiyle Tatvan İlçesi güzel bir sahile kavuşacak" dedi.
Köylerin yol ve su sıkıntılarının giderilmesi için de çalışmalar yaptıklarını anlatan Aksoy, KÖY-DES projesiyle bütün köylerin şantiye alanına döndüğünü bildirdi. Aksoy, "Bitlis ile Hizan, Adilcevaz, Mutki İlçelerindeki çalışmaları yerinde gördük. Bu köylerde yol, içme suyu şebekeleri, menfezler ve köprüler yapılıyor. Bu projenin bitiminde içme suyu ve yolu olmayan köy kalmayacak. Bu çerçevede şehre ayrılan 24 milyon YTL'nin tamamı harcanmış olacak. Yapılan yüzeysel araştırmalara göre, ilde 6 yılda ancak 24 milyon YTL harcanmıştır. Biz bu parayı ekim sonuna kadar yatırıma dönüştüreceğiz" diye konuştu. 

İl genelinde sağlık ve eğitim konularında ciddi yatırımların yapıldığını kaydeden Aksoy, "Bitlis'te 370 derslik yaptırıldı. 2006-2007 yılında tüm okullarda ikili eğitimin yerine tekli eğitime geçilecek. Sağlık alanında da ciddi gelişmeler yaşandı. Bitlis, Mutki, Hizan, Güroymak Devlet Hastaneleri hizmete başladı. Bitlis artık doktor sıkıntısı yaşanmayan bir il haline geldi" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 15:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?