1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

'Son yılların en başarılı operasyonu'

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Mutki ilçesinde yaklaşık dört gün süren çatışmada 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Bitlis son yıllarda en başarılı operasyonunu gerçekleştirildi" dedi.


Vali Atbaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı İkizler köyü kırsalında geçtiğimiz gün çıkan ve 18 teröristin öldürüldüğü çatışmada 5 korucunun da şehit olduğunu hatırlattı. Atbaş, "İkizler köyü ile Muş'un Hasköy ilçesini Mutki'ye bağlayan kırsal alanda terör örgütü PKK mensuplarıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışma çıktı ve dört gün sürdü. Çatışmada 5 koruyucumuz şehit oldu. Şehit olan koruyucularımıza çok üzüldüm, çünkü kahramanca çatıştılar. Ailelerini ziyaret edip başsağlığında bulundum. Yakınlarına da sabırlar diliyorum" dedi.

"SON YILLARIN EN BAŞARILI ORERASYONU"
Vali Atbaş, 18 teröristinin öldürüldüğü çatışmalarda PKK'ya büyük darbe vurulduğunu belirterek, "PKK teröristleri İkizler köyü Yaylasına baskına gelirken, çocuklar köye ve koruyuculara haber veriyor. Böylece zamanında mevzilenen köy koruyucuları kahramanca savaşıyor. Güvenlik güçlerimizin karadan ve havadaki başarılı operasyonu ile 18 terörist etkisiz hale getirildi. Bitlis'te son yılların en büyük operasyonuydu bu" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 14:45:58
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 14:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?