7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Su borcu olan 606 abone icralık

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, su borcunu zamanında yatırmayan 606 abone hakkında icra takibi başlatıldığını bildirdi. 

Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 4 bin 337 su abonesinin bulunduğunu hatırlatarak, bu abonelerden 606'sı hakkında yasal sürede ve tüm uyarılara rağmen borçlarını yatırmadıkları için icra takibi başlattıklarını söyledi. Gülmez, "Belediye meclisinin almış olduğu karar gereği, su borcunu yatırmayan abonelere öncelikle uyarı tebligatları yaptık. Borçlarını yatırmayanlar için uzunca bir süre de verdik. Ancak, abonelerden 606'sı tüm uyarılara rağmen borçlarını yatırmadı. Bunun üzerine biz de icra takibi başlattık" dedi. 

Belediye olarak zamanında ve düzenli tahsilat yapamadıkları için ekonomik olarak güç durumda kaldıklarını kaydeden Gülmez, "Yaklaşık 10 yıldır su borcunu ödemeyen aboneler var. Bu abonelerden ana para olarak toplam alacağımız 100 bin YTL civarında. Hizmet kalitesini artırıp, yeni yatırımlar yapabilmek için de alacaklarımızı düzenli olarak tahsil etmek zorundayız" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 17:16:13
Güncelleme :31 Mayıs 2006 Çarşamba 17:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?