9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

SYDV engellileri sevindirdi

SYDV AHLAT'TA İŞİTME ENGELLİ 11 VATANDAŞI SEVİNDİRDİ

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan işitme engelli Fahrettin Müsülüm dede 86 yıl sonra ilk kez sevdiklerinin sesini duyarken, 9 yaşındaki kız çocuğu Ayfer ise, ilk kez "anne" dedi.

Ahlat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) işitme engelli 11 vatandaşa, cihazlarını vakfı toplantı salonunda vererek sevindirdi. Alınan cihazlar vakfın toplantı salonunda konunun uzmanları ve mütevelli heyeti huzurunda dağıtıldı. Uzmanların işitme engellilerin kulaklarına taktığı cihazlar mütevelli heyeti huzurunda test etti. Sonra ilgililerine teknik elemanlarca takılarak nasıl kullanılacağı anlatıldı.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, işitme engellilerle sohbet ederek takılan cihazların nedenli etkili olup olmadığını kontrol etti. Şentürk burada yaptığı konuşmasında ise, çocukların bir kısmının doğuştan bir kısmının ise sonradan işitme konusunda bir sıkıntı içinde olduklarını söyledi. Şentürk, mütevelli heyetini ile beraber aldıkları karar gereğince, tespit ettikleri ve kendilerine ulaşanların tamamına cihazları getirdiklerini ve bugün de herkese teslim edeceklerini belirtti. Şentürk heyet olarak

ellerlindeki imkanlarla, devletin verdiği imkanların çok sınırsız olmadığını da belirterek, insanların farklı şekillerde farklı sıkıntılarının olduğunu, devletin sağladığı sınırlı imkanlarla vatandaşların ihtiyaçlarına yetişmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Uzmanlar ilk cihazı 86 yaşındaki Fahrettin Müsülün isimli dedeye taktı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Fahrettin dede, Kaymakam Bilal Şentürk ile sohbeti sonrası rahatladı. İlk kez cihaz kullanan işitme engelli Fahrettin Müsülün, 86 yıl aradan sonra rahatlıkla duyabildiğini anlattı. Yetkililere teşekkür eden Fahrettin dede; "Allah devletimizi de milletimizi de var etsin, önce anlatılanı anlayamazken şimdi rahatlıkla duya biliyorum" diye ifade etti.

Babası ile birlikte gelen 9 yaşındaki işitme engelli Ayfer Kartal ise uzun süre ne yapıldığını anlayamadı. İşitme engelli cihaz takıldığında ise ilk kez "anne" dedi. Babasına sıkı sıkı sarıldı, evine giderken de adeta çocukluğuna yeni kavuşmuş gibi çevresine neşe saçtı.

SYDV AHLAT'TA İŞİTME ENGELLİ 11 VATANDAŞI SEVİNDİRDİ
SYDV AHLAT'TA İŞİTME ENGELLİ 11 VATANDAŞI SEVİNDİRDİ
SYDV AHLAT'TA İŞİTME ENGELLİ 11 VATANDAŞI SEVİNDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 13:40:01
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 16:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?