1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tahir dedenin 61 yıllık koleksiyonu

Bitlis'in Ahlat ilçesinde çiftçilik yapan Tahir Anık 'ın 3 bin 600 adetlik taş plak koleksiyonu birçok kişi ve kuruluşların ilgi odağı oldu. Sürekli arandığını söyleyen Tahir dede, "Onlar benim evlatlarım. Evlatlarımdan ayrılmak bana zor geliyor" dedi.

Ahlat ilçesinde, 61 yılda 300 sanatçıya ait 3 bin 600 plak biriktiren plak biriktiren 70 yaşındaki koleksiyoncusu Tahir Anık'ın, "Çocuklarımın merakı yok, plaklarımı öldükten sonra koruyacak bir kuruma bağışlayabilirim" sözlerinin yer aldığı haberler büyük ilgi uyandırdı.

Plak koleksiyoncuları ve kurumların ilgi odağı olduğunu, her gün telefonla arandığını anlatan Anık, "Koleksiyonumla ilgili yapılan haberler üzerine plaklarım büyük ilgi gördü. Her gün beni arayarak koleksiyonuma sahip çıkacaklarını belirten kişi ve kurumlar oluyor. Ayrıca, İstanbul'da bulunan bazı belediyeler, müzik koleksiyoncuları ve bazı vakıflar benim koleksiyonuna talipli olduğunu belirttiler. Koleksiyonumu almak isteyenler var. Kimileri para karşılığında, kimileri ise yapılacak müzik odalarına adımı vererek plaklarımı almak istiyor. Ancak bu plaklar benim evlatlarım gibi. Bunlardan ayrılmak bana çok zor geliyor. Ben öldükten sonrada bunların muhafaza edilmesini istiyorum, ama ne yapacağımı da şaşırdım" dedi.

Tahir dede plak koleksiyonu satmayı düşünmediğini, tek amacının bu eserlere sahip çıkılacağına inandığı bir kurum veya kuruluşa vermek olduğunu anlatarak "Tamamen emin olmadan plaklarından ayrılmayı düşünmüyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 13:15:47
Güncelleme :25 Temmuz 2008 Cuma 16:59:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?