8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Takbis ile evrak tarihe karışacak

TAKBİS İLE EVRAK TARİHE KARIŞACAK

Tapu Kadastro Bilgi Sitemi (TAKBİS) ile bürokrasinin azalarak evrak gönderme ve alma işlemlerinin tarihe karışacağı bildirildi.

Bitlis'in Ahlat İlçe Tapu ve Sicil Müdürü Ender Tüylü, 15 Ocak 2010 tarihinden itibaren TAKBİS'e dayalı olarak vatandaşlara hizmet verilmekte olduklarını söyledi. TAKBİS'in bilgi sistemi e-devlet üzerinden çalışan entegre bir sitem olduğunu vurgulayan Tüylü, bu sistemle müdürlükleri bünyesinde bulunan bütün verilerin TAKBİS'e aktarıldığını ifade etti. Sistemin vatandaşlara olumlu yansıdığını da vurgulayan Tüylü, "TAKBİS bilgi sistemi e-devlet üzerinden çalışan entegre bir sistemdir. Bu sistemle müdürlüğümüz bünyesinde bulunan bütün tapu kütükleri adil defteri, yardımcı siciller, mera kütükleri gibi önemli bilgilerin hepsi TAKBİS'e aktarılıyor. Bunu entegre olarak kullanan alıcılar sadece kendi müdürlüğümüz değil adliye, sosyal yardımlaşma, maliye ve devletin diğer kurumlarının hepsi bu bilgileri yaptığımız bir protokolle görebiliyor. Böylece bürokrasiyi azaltmış oluyoruz. Evrak gönderme, alma işi tarihe karışıyor. Adliyede hakim vatandaşın adına davalı taşınmazı görüyor, orda kararını veriyor. Bir de tekrar yazı yazıp kayıt istemek zorunda kalmıyor. Bu ne yapıyor sistemi daha kolaylaştırıyor. Bürokrasiyi azaltıcı bir sistem var. Ayrıca bunun yanında bütün bilgilerimizi güvenli bir biçimde saklamayı sağlıyor. Bu Ankara'da bulunan merkezde tüm Türkiye'nin bilgileri tek elden toplanıyor. Gayrimenkul işleri çok kolaylaştırıyor. Bunun yanında TAKBİS ile vatandaş bir satış işlemini başvurudan itibaren 2 saat içerisinde tapusunu alıp çıkıyor. Yani günlerce 'bugün git yarın gel' devri bitiyor. Biz normal satış işlemini 15 dakikada da bitirebiliyoruz" dedi.

Tapu Sicil Müdürü Ender Tüylü, vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, bekleme sürelerinin azaldığını, yeterli ve kalifiye personellerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 12:52:05
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 13:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?