2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Taraftarla polis arasında arbede yaşandı

Türkiye 3. Futbol Ligi’nde Bitlis Özgüzelderespor ile Mersin Belediyespor arasında oynanan ve golsüz beraberlikle sona eren maç sonrası polisle taraftarlar arasında arbede yaşandı. Polis, hakeme tepki gösteren taraftarları dağıtmak için jop kullanırken, olaylarda birçok taraftar yaralandı.

8 Ağustos Stadı’nda Bitlis Özgüzelderespor ile Mersin Belediyespor arasında oynanan maçta olaylar çıktı. Maçın ilk yarısı golsüz beraberlikle sona ererken, devre arasında soyunma odasına gitmek isteyen Bitlis Özgüzelderespor Başkanı Cahit Erol, polis tarafından engellenince, Bitlis Özgüzelderesporlu yöneticilerle polis arasında sert tartışmalar yaşandı. Yaklaşık 10 dakika süren tartışmanın ardından soyunma odasına gidemeyen Başkan Erol ve yönetim kurulu üyeleri, sahayı terk etti.

Bu arada, maç sonrasında Bitlis Özgüzelderespor taraftarlarıyla polis arasında arbede yaşandı. Hakeme tepki gösteren taraftarları dağıtmak isteyen polis, tribünleri boşaltırken cop kullandı. Bunun üzerine taraftarlarla polis arasında arbede yaşandı. Olayların büyümesi üzerine sahaya gelen Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez de, öfkeli taraftarları yatıştıramadı. Polis tarafından stat dışına çıkarılan taraftarlar, daha sonra sahaya taş yağdırdı. Vali Yardımcısı Mehmet Türköz ile Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, olaylar nedeniyle sahada mahsur kaldı. Yönetimin taraftarları sakinleştirmesinin ardından olaylar sona erdi. Polis ile taraftarlar arasında yaşanan arbedede çok sayıda taraftar yaralandı.

Bitlis Özgüzelderespor Başkanı Cahit Erol, Bitlis Kayakevi Tesisleri’nde yönetim kuruluyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, olaylara Emniyet Müdür Yardımcısı Nihat Çiçek’in zemin hazırladığını iddia ederek, polisin bu davranışı nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Erol, "2 yıldır bu kulübün yöneticiliğini yapıyoruz. Sahamızda çok mağlubiyetler aldık. Ancak böyle bir olay yaşamamıştık. Kulüp başkanı olarak devre arasında soyunma odasına inerek futbolculara galibiyet halinde prim vereceğimi açıklamak istedim. Ancak emniyet mensubu bir arkadaş tarafından engellendim. Bir başkan olarak soyunma odasına gidemiyorsam, demek ki ben bu başkanlığı yapamıyorum. Benim, bugüne kadar bu kulübe verdiğim emekler bugün burada bitmiştir. Bu olayların çıkmasına Emniyet Müdür Yardımcısı Nihat Çiçek neden oldu. Taraftarlarımızı kışkırtan 2 şube müdürüdür. Siyasilerden, Bitlisliler’den ve Valimiz’den isteğimiz, bu kulübü yalnız bırakmasınlar. Maddi ve manevi her konuda kulübün yanındayım" dedi.
Yöneticiler de, başkanın istifasının ardından kendilerinin de görevi bırakacaklarını belirterek, "Bizler, Başkanımız Cahit Erol ile birlikte geldik, birlikte gideceğiz. Sabah kulüp anahtarını Valimiz M. Asım Hacımustafaoğlu’na bırakacağız" diye konuştular.

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 11:05:31
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 10:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?