8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tarihi han 20 yıllığına kiralandı

EL-AMAN HANI 20 YILLIĞINA EREN ÜNİVERSİTESİ'NE TAHSİS EDİLDİ

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, tarihi El-Aman hanının Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Eren Üniversitesine 20 yıllığına tahsis edildiğini söyledi.

Vali Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarihi El-Aman hanını onardıktan sonra birkaç kez ihale usulü ile kiraya vermek istediklerini ancak kimsenin talip olmadığını hatırlattı.

Yılmaz, "Bilindiği üzere Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde bulunan ve Van Beylerbeyi Hüsrev Paşa tarafından 16. yüzyılda yaptıran El-Aman Hanı'nı Bitlis Eren Üniversitesi sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere talip olmuştu. El-Aman Hanı'na sahip çıkması, onu eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda değerlendirmesi, gelecek nesillere kültür zenginliği olarak kullanılacak. Böylece atıl durumda bulunan han, eğitim ve kültür amaçlı kullanılmış olacak, hem restorasyon tamamlanmış, hem de bu esere sahip çıkılarak ilimizin tanıtımına ve dünya kültür mirasına katılmasına da katkı sunulacaktır. Vakıflar Genel ve Bölge Müdürlüğü de bu konuda gereken hassasiyeti göstererek yardımcı oldular" şeklinde konuştu.

EL-AMAN HANI 20 YILLIĞINA EREN ÜNİVERSİTESİ'NE TAHSİS EDİLDİ
EL-AMAN HANI 20 YILLIĞINA EREN ÜNİVERSİTESİ'NE TAHSİS EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 12:52:02
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 14:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?