8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tarihi handa mezuniyet töreni

TARİHİ HANDA MEZUNİYET TÖRENİ

Bitlis Eren Üniversitesi 2009-2010 yılı mezunları için tarihi El-Aman hanında bir tören gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın ve gelen mesajların okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, geçtiğimiz günlerde geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybeden BEÜ öğrencisi Nuran Barlas ve şehit askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Bir insanı yaşatmanın tüm insanlığı yaşatmak olduğunu söyleyen Vali Yılmaz "Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmektir. Bizler idareciler olarak bu ülkede, bu coğrafyada yaşayan herkesin mutlu, müreffeh ve emin bir şekilde yaşaması için gayret ediyoruz. Türkiye çapında yayın yapan önemli bir dergi tarafından yapılan ankette Bitlis en huzurlu iller sıralamasında ilk 9 il arasında yer aldı. Bunda emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Törende bir konuşma yapan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen ise sözlerine, hafta sonu şehit düşen askerlerle geçtiğimiz günlerde bir kaza sonucu hayatını kaybeden okul öğrencisine rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Ergezen, teknolojinin zirvede olduğu bu günlerde yapılan binaların, köprülerin ve sulama kanallarının kaç yıl ayakta kalabildiğini sorarak, "Asırlarca ayakta duran bu eserin ardından yetkililerin durup düşünmelerini istiyorum. Ülkemiz madden ve manen kalkınıyor. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. 1960'lı yıllara kadar ilçelerde lise bile yok. Ancak günümüzde birçok ilçede 4 yıllık yüksek okullar mevcuttur. Ümit ediyoruz ki, ailelerimiz, okullarımız ve yurtlarımız birbirlerini destekleyen fikirleri oluştursunlar, çatışan değil, birlik ve beraberliği kursunlar. Güçlü aile bireylerini oluştursunlar. Çünkü geleceğimiz güçlü ailelere, güçlü bireylere bağlıdır. Türkiye'yi istemeyenler bu gelişmeyi çekemeyenler, içeride ve dışarıda fitne fitilini ateşliyorlar. Halkımıza acı çektiriyorlar. Gözyaşı ve feryatları gün geçtikçe çoğaltmaya çalışıyorlar. Bu nedenle hepimize çok ama çok önemli görevler düşüyor. Nerede olursak olalım. Yaşımız, görevimiz ne olursa olsun, amansız bir mücadele vermeliyiz. Bu mücadele birlik ve beraberlik mücadelesi olmalıdır. Kardeşliğimizi pekiştiren mücadele olmalıdır. 72 milyonun et ve kemik gibi olmasını sağlayan bir mücadele olmalıdır. Allah'ın emrettiği kardeşlik mukaddes bir kardeşliktir. Buna zarar veren iflah olmaz. Gün kardeşlik günüdür. Eğer Afganistan, Irak ve Filistin'de birlik ve beraberlik olsaydı, aralarında nifak olmasaydı, inanıyorum bugün yaşadıklarını yaşamayacaklardı" dedi.

Bölgede yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini de belirten Ergezen, "Coğrafyamızda yaşananlardan ders almalıyız. Eğer biz birlik ve beraberliğimizi pekiştirmezsek, oynanan oyunları bozmazsak, bu günkünden daha çok acılar yaşarız. Kısacası birbirimizi her zamankinden daha çok sevmeliyiz. Gerginliğe sebep olacak her sözden ve davranıştan uzak durmalıyız. Denizlilisi, Aydınlısı, Afyonlusu, Bitlisliyi, Vanlıyı, Ağrılıyı bağrına basmalıdır. Bitlisli, Vanlı, Ağrılı da, Denizlilisi, Aydınlısını ve Afyonlusunu bağrına basmalıdır. Bu bağır yanan ateşin söndüğü yer olmalıdır" şeklinde konuştu.

Törende bir konuş yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru da, üniversitede şu an itibariyle eğitim gören 855'i bayan olmak üzere toplam 2 bin 900 öğrenciye 96 akademik, 111 idari personelin hizmet vermekte olduğunu söyledi. Prof. Dr. Doğru, hedeflerinin,Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 3 bin personel ve 20 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu ifade ederek "Bitlis tarih boyunca kavimlerin yerleşme merkezi olduğu gibi eğitimin de merkezi konumunda olmuştur. Selçuklu döneminde Bitlis'te başlayan yükseköğretim, Osmanlı döneminde altın çağını yaşamıştır. Bitlis Eren Üniversitesi, ilimizin 6. üniversitesidir. 1216 tarihinde Selçuklular tarafından ilimizde kurulan İhlasiye Darülfünu ilimizin ilk üniversitesidir. Osmanlı döneminde buna eklenen 4 üniversite, Bitlis'i bir eğitim merkezi haline getirilmiştir. Osmanlı döneminde üniversiteler şehri olarak bilinen Bitlis'te başta tefsir, astronomi, mantık ve kelam olmak üzere birçok alanda ilim verilmekteydi. İlim tahsil etmek için Bağdat'tan, Hamedan'dan, Bedehşan'dan, Garabistan'dan Bitlis'e gelinmesi bunun en güzel örneğidir. Bitlis, yükseköğretime yeni değil, 8 asır önce başlamış bir şehrimizdir. Bizler; atalarımızın bize bıraktı eğitim mirası emanetini Bitlis Eren Üniversitesi olarak daha ileriye götürmeye, ülkemize ve ülkemizin güzel insanlarına en iyi hizmeti sunmayı hedef edindik. Bu hedefe yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Doğru, "Sevgili gençler, sizler vatanımızın birliğini, milletimizin beraberliğini ve kardeşliğini gölgeleyecek her türlü faaliyete pirim vermeyecek kadar onurlu, bayrağımıza sahip çıkacak ve onu yere düşürmeyecek kadar vicdanı hür ve asil bireyler olduğunuza yürekten inanıyorum. Bundan sonraki hayatınızda da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında, mezun olan öğrencilere diplomaları ve başarı belgeleri verildi. Geçtiğimiz geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybeden Bitlis Eren Üniversitesi öğrencisi Nuran Barlas'ın diploma ve başarı belgesini sınıf arkadaşı Fehime Güzel aldı.

Düzenlenen törene, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen'in yanı sıra Bitlis Belediyesi Başkan Vekili Celal Erdil, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Alay Komutanı Albay İhsan Sarı, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

TARİHİ HANDA MEZUNİYET TÖRENİ
TARİHİ HANDA MEZUNİYET TÖRENİ
TARİHİ HANDA MEZUNİYET TÖRENİ
TARİHİ HANDA MEZUNİYET TÖRENİ
TARİHİ HANDA MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 19:32:01
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 19:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet taşdelen IP: 88.228.168.xxx Tarih : 22.06.2010 03:31:49

yazıkki sizin gibi insanlar bizi yönetiyorsunuz işe girmek için rektör vahit kiler le dost olman gerekiyor