6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Tarihi Kentler Birliği Bitlis'te

Tarihi Kentler Birliği'nin Ağustos ayı seminerlerinden birinin Bitlis il merkezi ile Ahlat İlçesi'nde yapılacağı bildirildi. 

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarihi Kentler Birliğinin 2007 yılında Kaş, Ordu, Tekirdağ ve Bitlis'te dört seminer gerçekleştireceğini belirtti. 

Gülmez, kültürel varlıklarının tanınması açısından çok önemli olan seminere Bitlis ve Ahlat belediye başkanlıklarının ev sahipliği yapacağını söyledi. 

Gülmez, "Türkiye'deki ender ilçelerden biri olan Ahlat, gerek tarihi, gerek coğrafi konumu gerek buram buram tarihi ile açık hava müzesi konumundadır. Anadolu'nun giriş kapısı olan, onlarca tarihi içerisinde barındıran bir Ahlat, dağ, göl ve ova gibi üç istisnai coğrafi özelliğin birleştiği özel bir mekanda konuşlanmış, tarihte bir çok medeniyete de ev sahipliği yaparak bu özellikleri bünyesinde barındırmayı günümüzde de korumuş bir kenttir. Bundan dolayı Tarihi Kentler Birliğini üyelerinin bu güzellikleri yerinde görmesi çok önemli. Ahlat Belediye olarak Tarihi Kentler Birliği'ne ev sahipliği yapmaya çok önem veriyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 18:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aziz IP: 81.213.131.xxx Tarih : 4.03.2007 21:13:42
Zeki Ergezen'e teşekkür edin Ahlatlılar.O olmasa ne mevlüt ne vahit hiçbiri beş para etmez.