1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tarihi mekanlarda ders

Bitlis'in Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, ilçenin çok önemli bir tarihi geçmişi olduğunu belirterek, öğrencilerin bazı derslerini tarihi mekanlarda görmesine karar verdiklerini söyledi.

Hüseyin Uludağ, tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçenin daha iyi tanınmasının ilçe ve ülke turizmine katkı sağlayacağını belirtti.

Bu bağlamda öğrencilerin tarihi mekanlarda ders yapmaları önemine değinen Uludağ, "Bu şekilde öğrencilerimiz hem tarihlerini hem de tarihi ve turistik mekanları yerinde görecek, o havayı orada soluyacak. Bu tarihi mekanlarımızın öğrencilerimiz tarafından hem tanınması hem gezilmesini çok önemsiyoruz. Ve o tarihi mekanlar içerisinde ders yapılması gelecekte onlar için bir hatıra olmuş olacak.

Öğrencilerimiz gerçekten yapmış oldukları o dersi o tarihi mekanda gerçekleştirmenin ilçemizin tarihi ve geçmişi ile alakalı izler bırakacağını düşünüyoruz. Havaların ısınması ile birlikte okullarımızda uygun olan derslerimizin kararlaştırdık. Bu uygulama öğrencilerimiz için çok iyi bir sosyal etkinlikte olacak. Ve ilk uygulaması da havaların sınmasının ardından zamanda başlayacak. Burada asıl amaç öğrencilerimizin ilçemizde geçmişte yaşanmış bir tarihin canlı tutulmasını sağlamak ve çocuklarımıza o bilinci verebilmektir" dedi.

İlçenin Van Gölü kıyısında, Nemrut ve Süphan dağlarının eteğinde olması itibari ile coğrafi açıdan tam bir turizm merkezi olarak düşünüldüğünü belirten Hüseyin Uludağ, Ahlat'ın bünyesinde barındırdığı onlarca tarihi yapının ve eserlerinde hala günümüze ışık tuttuğunu da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 16:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?