1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tarihi yok ediyorlar

Araştırmacı yazar Mehmet Törehan Serdar, Ermenilerin ortaya attığı söylentiler yüzünden definecilerin altın bulma umuduyla tarihi eserleri yok ettiğini öne sürdü.


Bitlis'te birçok tarihi eserin bulunduğunu belirten araştırmacı yazar Mehmet Törehan Serdar, bu eserlere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Ermenilerin ortaya attığı 'Bitlis topraklarına birçok altın gömüldü' yalanları insanları kısa yoldan zengin olma hayallerine sürüklüyor. Bu hayallerin peşinden koşanlar tarihi mekanları tahrip ediyor. Kendi tarihimizi kendi ellerimizle yok ediyoruz. Bitlis'te definecilik öyle bir boyuta gelmiş ki, artık mezar ve türbe denilmeden her taraf kazılmaya başlandı.
Burada bulunan büyük evliyalara ait türbeleri bile kazıp tahrip edebiliyorlar" ifadelerini kullandı.


Ermenilerin amaçlarının tarihi yerleri yıkmak olduğunu iddia eden Serdar, halkın bu oyuna gelmemesi gerektiğini ifade ederek, "Onların amacı buradaki tarihi yerleri yıktırmaktır. Ortaya bir yalan atıyorlar ve bizim insanlarımız da buna inanıp tarihimizi yok ediyor. Halbuki hiçbir Müslüman'ın mezarında altın bulunmaz. Altın bulma ve zengin olma hırsı bugün Bitlis'te birçok evliya ve büyük zatların türbelerinin, mezarlarının kaybolmasına sebep olmuştur. Bitlis ve ilçelerinde bulunan eski mezarlıkların çoğu ortadan kaybolup gitmiştir. Bazı yerler ise kaybolma aşamasına gelmiştir. Artık uyanalım ve Ermeniler tarafından ortaya atılan yalanlar yüzünden kendi elimizle değerlerimizi yakıp yıkmayalım" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 14:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?