8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tarım Bakanı Eker Bitlis'te

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI EKER BİTLİS'TE

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e geldi.

Diyarbakır'dan helikopterle Bitlis'e gelen Bakan Eker, Bitlis Arı Yetiştiricileri Birliği'nin tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesisin kovan üretim tesislerinde kovan çakan Bakan Eker, daha sonra bal paketleme tesislerini gezdi. Bakan Eker, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olarak tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla hazırlanan projelere önemli derecede katkı sağladıklarını söyledi. Bakan Eker, Bitlis'in bir geçiş noktası olduğunu da vurgulayarak, "Burada

önemli denilecek bir tesis inşa edilmiş. Sadece Bitlis'e değil, bölgeye, hatta Türkiye'ye hizmet edecek bir tesis yapılmıştır. Biz de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olarak bu tesise gereken desteği vereceğiz. Buradaki altyapı çalışmaları da bu tesisin önemini artıracak. Karayollarında yapılan çalışmanın burada bitmesi, bu tesisin önemini bir kez daha vurguluyor" dedi.

Tesis hakkında Bitlis Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Medeni Avcil'den de bilgi alan Bakan Eker, buradan Bitlis Valiliği'ne geçti. Valilik önünde kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Eker, valilik makamında gazetecilere ziyareti ile ilgili bilgi verdi. Eker, kısa süre önce de Bitlis'i ziyaret ettiğini, ilde tarım ve hayvancılık sektöründeki canlandırma çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade etti. Bakan Eker, "Özellikle bu bölgenin kalkınmasında lokomotif bir görev üstelenecek küçükbaş

hayvancılık sektörünün yeniden canlandırılması için çalışmalar yapacağız. Bakanlık olarak uyguladığımız destekleme projelerini de önemsiyoruz. Bitlis ilinde birçok projeyi hayata geçirdik. 32 adet tarımsal kalkınma yatırımı ve 11 Adet Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Desteklenmesi Projesi ile Bitlis'e destek veriyoruz. 500 milyon liraya kadar üst limitli tarım yatırımlarına biz yüzde 50 oranında hibe desteği sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ın Bitlis balı hediye ettiği Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bitlis Beş Minare Camii'ndeki cuma namazının ardından Ahlat ve Adilcevaz ilçesinde çeşitli programlara katılacak.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI EKER BİTLİS'TE
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI EKER BİTLİS'TE
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI EKER BİTLİS'TE
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI EKER BİTLİS'TE
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI EKER BİTLİS'TE
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI EKER BİTLİS'TE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 13:43:02
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 18:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?