8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tarla sürümü başladı

TARLA SÜRÜMÜ BAŞLADI

Bitlis'in Ahlat ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte tarlalarda sürüm ve ekim çalışmalarına hummalı bir şekilde başlandı.

Havaların ısınmasıyla birlikte yoğun bir çalışma içerisine giren çiftçiler, bu dönemde tarlalarında ekim ve gübre çalışmalarına hummalı bir şekilde başladı. Bahar yağmurlarından yeterince faydalanmak ta isteyen çiftçiler, tohumu toprakla buluşturmak için acele ettiklerini belirtiyor. Ahlat'ta atadan kalma çiftçiliği sürdürmeye çalıştıklarını ifade eden Mehmet Çağlar isimli çiftçi, girdi fiyatlarının yüksekliğinden yakınarak artık çiftçiliği zorunluluktan yaptıklarını söyledi. Tarım araç ve gereçlerini yenileyemediklerini belirten Çağlar, mazot fiyatlarının ise yüksek olmasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti. Tarlaların sürülmesi için tam zamanı olduğunu anlatan Çağlar, "Bir yandan sürüm devam ederken bir yandan da tarlalarımızı ekim için hazırlıyoruz. Nisan yağmurları ürünlerimizin yetişmesine olumlu katkı sağlaması için sürüm, gübreleme ve ürünlerin toprakla buluşturulmasının tam zamanı. Bizler bir yandan şimdiden alın terimizi nasıl alacağımızı hesaplarken, tarımdaki girdi fiyatlarının yüksekliği de bizim direncimizi olumsuz etkiliyor. Yapacak başka işimiz olmadığından güle ağlaya çiftçilik yapıyoruz. Yöremizde yaz mevsiminin kısa sürmesi nedeniyle tam tarla zamanı. Bir an önce tarlaların sürülerek ekim için hazırlanması şart. Yoksa ürün almakta zorlanırız" dedi.

Ahlatlı çiftçiler ise, havaların iyi gitmesi ve toprağın yağış almasını olumlu değerlendirirken, bol ürün beklediklerini ve girdi fiyatlarının düşmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

TARLA SÜRÜMÜ BAŞLADI
TARLA SÜRÜMÜ BAŞLADI
TARLA SÜRÜMÜ BAŞLADI
TARLA SÜRÜMÜ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 11:06:04
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 11:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?