9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Tarladan satış ilgi görüyor

TARLADAN TÜKETİCİYE SEBZE SATIŞI İLGİ GÖRÜYOR

Bitlisli çiftçilerin tarlalarından toplayıp yol kenarlarında sattıkları ürünler, çevreden geçen yolculardan büyük ilgi görüyor.

Çiftçiler, Ahlat-Tatvan karayolu bitişindeki tarlalarından topladıkları ürünlerini yol üzerine kurdukları derme çatma tezgahlarda satıyorlar.

En çok yoldan geçen araçların rağbet gösterdikleri bu sebze tezgahları vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamada önemli etken oluyor. Yaptıkları işin hiç de kolay olmadığını, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için yol kenarında sebze satışı yaptıklarını anlatan Reşat Arıturk isimli çiftçi, kendi tarlalarından topladıkları mahsullerini yol kenarında sattıklarını söyledi.

Arıtürk, topladıkları sebzelerin günlük ve taze olarak yoldan geçen vatandaşlara sattıklarını belirterek, "Tarlalarımız hemen yolun kenarında buluyor. Biz de her gün tarladan taze olarak, kavun, karpuz, patlıcan, domates, biber gibi ürünleri toplayarak yol kenarında satıyoruz. Ürünleri hem taze hem de ucuz bulan vatandaşlar tereddüt etmeden alış veriş yapıyor. Günlük olarak tarladan topladığımız ürünleri taze ve ucuz fiyata satıyoruz. Bu müşteriye daha cazip geliyor. Evimizin ihtiyacını bu şekilde karşılıyoruz. Maalesef para kazanamıyoruz" dedi.

Fiyatların uygun olduğunu da belirten Reşat Arıturk, 15 kilogramlık bir kasa domatesi 5 liraya, kavun ve karpuzun kilogramını ise 50 kuruşa sattıklarını ifade etti.

Vatandaşlar ise günlük ve taze olarak satılan sebzelerin daha güven verici olduğunu, satılan ürünlerden memnun olduklarını ifade ediyor.

TARLADAN TÜKETİCİYE SEBZE SATIŞI İLGİ GÖRÜYOR
TARLADAN TÜKETİCİYE SEBZE SATIŞI İLGİ GÖRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 12:53:04
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 15:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?