1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tarlalar patates için hazırlanıyor

Ahlat ilçesinde 16 bin dekar alanda ekilecek olan patates tohumunun 10 gün içerisinde toprakla buluşturulacağı belirtildi.

Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, bu yıl patatesten iyi hasat ve bol ürün beklediklerini söyledi. İlçedeki çiftçilerin yıllardır kaliteli ve sertifikalı patates tohumunda ısrar ektiklerini anlatan Demirden, bunun da olumlu sonuçlarını aldıklarını belirterek "Geçmişteki tecrübelerimiz 'İyi kalite, iyi ürün verir' sloganımızı güçlendirdi. Bu yıl da kaliteli ekimde ısrarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Kaliteli tohum ekmeyenlerin geçmişte ektikleri ürünlerinden para kazanamadı. Bundan sonra da para kazanamayacak. Kaliteli patates tohumu ekmedeki ısrarımız üretime yansıdı. Ahlat patatesi artık bir marka oldu. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Şimdi çiftçilerimiz tarlasının birinci ve ikinci sürümünü tamamladı, patates tohumları hazırlanıp hastalıklara karşı ilaçlandıktan sonra ekecek. Biz ürettiğimiz patates ile ilçe ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyoruz. Bu katkımıza devam edeceğiz" dedi.

Demirden gerek ilçede gerek ilçe dışından temin ettikleri tohumları yaklaşık 10 gün içerisinde toprakla buluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?