1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'na hazır

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 1968 yılından beri 30 Haziran ile 20 Temmuz tarihleri arasında yapılan Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'nda bu yıl kültürel etkinliklere ağırlık verileceği belirtildi. 

Fuar çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, 40. kez kapılarını açacak olan Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'nın çalışmalarının tamamlandığını, ilçe kaymakamlığı ile birlikte bastırılan davetiyelerin Türkiye genelinde dağıtıldığını belirtti. Peker, 30 Haziran günü saat 17.00'de Bitlis milletvekilleri, bölge valilerinin ve vatandaşların katılımıyla fuarın açılacağını söyledi. 

Başkan Peker, bölgenin tarihi birikimi ile Nemrut Gölü ve Van Gölü'nün doğal güzelliklerinin şimdiye kadar yeteri kadar tanıtılamadığını anlatarak, fuarda bu alana önem vereceklerini belirtti. Peker, turizm için bölgenin bakir bir saha olduğunu, Bitlis, Tatvan ve çevresinin ekonomik olarak kalkınmasının ancak turizmle mümkün olabileceğini belirterek, "Bu yıl yapılacak fuarda tanıtım etkinliklerine ağırlık vereceğiz. Fuar kapsamında Yelken Yarışması yapacak. Kabotaj Bayramı kutlanacak, futbol turnuvası düzenlenecek, yöresel yemek ve folklor yarışmaları yapılacak " dedi. 

Fuar açılışına sanatçı Ferhat Göçer ile yapmayı planladıklarını, ancak sanatçının trafik kazası geçirmesi nedeniyle 7 Temmuzda Ferhat Göçer'in sevenleriyle buluşacağını kaydeden Peker, "Bu yıl fuarın daha renkli ve cazibeli geçmesi için çalışmalara 2 ay önceden başladık. Fuar kapsamında Muazzez Ersoy ve Ebru Yaşar da konser verecekler. 1968 yılında Doğu Sanayi Sergisi adı altında açılan Tatvan Doğu Anadolu Fuarı, 1971 yılında sabit tesislerine kavuşarak, her yıl 30 Haziran ila 20 Temmuz tarihleri arasında açılıyor. Tatvan'ın Van Gölü kıyısında 85 bin metrekarelik bir alanda yer alan fuar tesisleriyle, sosyal, kültürel ve ekonomik bir işlerlik sağlamak hedefleniyor. Doğu Anadolu Fuarı'nda çevre illerin kültür müdürlüklerinin de sergileri ve satış mağazaları yer alıyor. Bütün bölge halkını fuara bekliyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 18:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?