9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Tatvan kışı rahat geçirecek

TATVAN BELEDİYESİ 'KAR İHBAR' HATTI KURDU

Bitlis'in Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, belediye bünyesinde 'Kar ihbar' hattı kurarak kış mevsimini sorunsuz geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ok, kış mevsimi boyunca yapacakları karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Ok, "Tatvan'da ilk defa 'Kar ihbar' hattını kurduk. Kar yağışının fazla olduğu veya yağışın şiddetli olduğu zamanlarda, temizlenmesi acil olan yerlere, öncelik tanınacak. Her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için halkımıza 24 saat hizmet verecek olan 'Kar ihbar' hattına 0434 827 52 06 numaralı telefondan ulaşabilecekler. Bize ulaşan bilgiler doğrultusunda öncü keşif ekibi belirtilen bölgeye gidecek tespitin yaptıktan sonra karla mücadele ekipleri noktaya sevk edilecek" dedi.

Bu uygulama ile halkın memnuniyetini sağlamayı ve karla etkin mücadele etmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Ok, "Bunun gibi bir çok alanda da kış hazırlıklarını bitirmiş vaziyette yeni yıla giriyoruz. Ana caddede ve ara yollardaki tamiratları bitirdik. Şehir merkezindeki orta refüjlerin temizliğini yaptırdık. Belediyemizin ilgili tüm birimleri ve ekipleri ile kışa hazırız" şekline konuştu.

Oluşturulan karla mücadele ekibi ile ilgili bilgi veren Saha Amiri Mehmet Akgün ise karla mücadele çalışmalarını 5 kamyon, 1 greyder, 1 kepçe, 1 kar savurma makinesi, 1 kepçe ve 52 personel ile yürüteceklerini kaydetti. Akgün, "Ekiplerimiz acil açılması gereken hastane, okul ve benzeri yollardan sonra çarşı merkezi ve ara sokaklarda çalışmalara devam edilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 14:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?