8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tatvan SYDV'den eğitime destek

TATVAN SYDV BİN 100 ÖĞRENCİYE DESTEK SAĞLIYOR

Bitlis'in Tatvan İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, burs verdikleri öğrencilerle bir araya geldi.

Tatvan'da bir otelin konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, burs verilen öğrencilerle sohbet ederek öğrenim durumları hakkında bilgiler aldı. Yaklaşık 2 yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) olarak, üniversiteli gençlere imkanları çerçevesinde yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Kaymakam Güldibi, 711 eğitim yardımı yaptıklarını belirtti. Güldibi, "Bu yıl ikinci kez bir araya geliyoruz ve geçen yıl 400 olan öğrenci sayısı bu yıl 311 artış göstererek toplam 711 oldu. Gerek üniversite öğrencileri gerek 6'ncı sınıftan 12'nci sınıfa kadar SBS veya üniversite sınavlarına hazırlık kurslarına gönderdiğimiz 400 öğrenci ile beraber yaklaşık bin 100 öğrencimize değişik yardımlar yapıyoruz ve onların da başarılarını görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Okuyan öğrencilerin her şeyin en iyisini hak ettiğini ve üzerlerine ne düşerse yapacaklarını dile getiren Güldibi, öğrencilere hitabe yaptığı konuşmada "Sizler daha fazla çaba sarf ederek, ders çalışarak üniversiteleri kazandınız ve bizim yaptığımız yardımları fazlasıyla hak ettiniz. Bizler de ilçemiz, ilimiz ve ülkemizin yararları için eğitime olan desteğimizi her şeyin üstünde tutuyoruz" şeklinde konuştu.

Azerbaycan Sumgayıt Devlet Üniversitesi, Edebiyat Bölümü'nde okuyan Tatvanlı öğrenci Mustafa Barto, öğrencilere yapılan bu yardımların çok faydalı olduğunu belirterek, özellikle Tatvan Kaymakamı'nın güler yüzlü, cana yakın, iyi niyetli ve eğitime çok önem vermesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Barto "Maddi yönden çok sıkıntılar yaşadık ve bu yardım bize tamamen ilaç gibi geldi. İki aydır 125 TL'den burs alıyorum. Bu yardımları alan öğrenciler adına söylüyorum ki, bu yardımları yapan kurum ve kişiler için sürekli dua ediyoruz. Bu yaklaşımı ilk kez burada ve şuan ki kaymakamımız döneminde gördüm" dedi.

Düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, İlçe Tarım Müdürü Cahit Kara ve İlçe Müftüsü Sabhetullah Kızılşah da katıldı.

TATVAN SYDV BİN 100 ÖĞRENCİYE DESTEK SAĞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 12:57:03
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 13:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?