7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Tatvan'da hayvancılık konferansı

Bitlis'in Tatvan İlçe Belediye Başkanı M. Emin Peker, bölgedeki bütün belediyelerin ortak sorunu haline gelen başıboş hayvan sorununun Tatvan'da da mevcut olduğunu belirterek, bu sorun olduğu sürece şehirleşme için yapılan çalışmaların ilçe için eksi puan olduğunu kaydetti. 

Bu yıl 38.'si düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı etkinlikleri çerçevesinde Tatvan Kültür Merkezi'nde 'Tatvan Bölgesi Hayvancılığı Geliştirme ve Bilinçlendirme' konferansı düzenlendi. Veteriner Hekim Hakan Yavuz'un organize ettiği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mürsel Küçük ile Prof. Dr. Suphi Deniz'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta bir konuşma yapan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, hayvancılığın mutlaka yapılması gerektiğini, ancak sağlıklı şartlarda bu mesleğin icra edilmesinin şart olduğunu söyledi. 

Peker, özellikle ilçede şehircilik konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarına değinerek, "Bölgedeki bütün belediyelerin ortak sorunu haline gelen başıboş hayvan sorunu maalesef Tatvan'da da mevcut. Şehirleşme için yapılan çalışmalarda başıboş hayvanların sokaklarda dolaşması bizim için eksi puandır. Tatvan'ı turizmin cazibe merkezi haline getireceğimiz bugünlerde, şehir kültürü açısından hiç de hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyoruz" dedi. 

Çöpleri dağıtma konusunda ineklerin profesyonelleştiğini söyleyen Peker, "Çöpleri karıştıran ve buralardan beslenen hayvanlar, çöp poşetlerini boynuzlarıyla açma konusunda profesyonelleşti. Çöpleri ortalığa dağıtarak sağlıksız bir ortam oluşturmanın yanı sıra, çöplerden beslenen hayvanların etinden sütünden faydalanan insanlarda risk altındadır. Bu tür hayvanların midesi Tatvan çöplüğüne dönmüştür. Hayvan sahiplerini duyarlı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Peker son olarak hayvan sahiplerine seslenerek, köylü olmanın bir şeref olduğunu ancak şehirde de köydeki gibi yaşanmayacağını kaydetti. Başkanın konuşmasının ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mürsel Küçük ile Prof. Dr. Suphi Deniz katılımcılara, "Tatvan Bölgesi Hayvancılığı Geliştirme ve Bilinçlendirme" konusunda konferans verdi. Konferans yaklaşık 2 saat sürdü.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 11:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?