1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tatvan'da insan hakları çalışmaları

Tatvan İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu'nu ziyaret ederek hazırladıkları raporu sundular.

Kurul üyeleri, Kurul Sekreteri Refik Aydın ile üyeler Cemalettin Kızılkaya, İrfan Taken, Adnan Süphanoğlu ve Muzaffer Gül, ziyaret sırasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Nezarethanelerine ani denetim yapıldığını anlatan üyeler, İlçe Jandarma Komutanlığı'nın mevcut nezarethanesinin koşullara uygun olmamasından dolayı yıllar önce kapandığını, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki nezarethanenin is, düzenli olduğunun tespit edildiğini anlatarak tutulan raporu İlçe Kaymakamı Hacıbektaşoğlu'na sundular.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Tatvan'da İnsan Hakları ihlalinin yaşanmadığına sevindiklerini belirterek, "Bugüne kadar 2 müracaat yapıldı. Biri Belediye Başkanlığı ile ilgili, bir diğeri ise fuarda meydana gelen olayla ilgili olmuştur. Bu tür denetimlerimiz sadece nezarethanelere yönelik değil, tüm sağlık kuruluşlarına yönelik de yapılmaktadır. Tatvan'da İnsan Hakları Kurulu'na bağlı 4 şikayet kutusu vardır. Bunlar, Devlet Hastanesi, Belediye, PTT ve Hükümet Konağı'ndadır. İnsan hakları ihlali yönünde herhangi bir şikayeti olan vatandaşların, bu yöndeki dilekçelerini mutlaka buralara atmasını istiyoruz" dedi.

Ziyaret sonunda Kaymakam Hacıbektaşoğlu, içerisinde insan hakları konularının yer aldığı CD ve kitaplardan oluşan bir çantayı kurul üyelerine hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?