1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tatvan'da kaldırm tartışması

Tatvan İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nevzat Turgut, belediyenin yaptırılan kaldırımların ücretini esnaftan almasının yanlış olduğunu belirtirken, Belediye Başkanı M. Emin Peker ise yapılan masrafın sadece yüzde 20'sinin esnaftan alındığını belirtti.

Nevzat Turgut, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsim şartlarının Tatvan esnafını iş yapamaz hale getirdiğini, bir çok esnafın ise siftah yapamadan dükkanını kapatmak mecburiyetinde kaldığını belirtti. Turgut, bu sıkıntılar yaşanırken, Yeni Çarşı'da belediye tarafından yaptırılan kaldırımlardan dolayı esnaftan para alındığını, maddi durumu iyi olmayan esnafın ise zorda bırakıldığını belirterek, "Tatvan'da 3 bin 440 esnaf vardır. Bunların bin 133'ü aktif olarak iş yapmakta olup, diğer kısmı ise ya esnaflığı bırakmış ya da göç edip gitmiştir. Belediye Başkanı M. Emin Peker, Belediye Başkanlığı görevine gelirken, esnaflarla ilgili konularda Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nın görüş ve düşüncelerinin alınarak hareket edileceğini söylemişti. Ne yazık ki bu güne kadar bize herhangi bir şekilde danışılmadı. Yeni Çarşı esnafına da güçlük çıkarılıyor. Belediyenin yaptığı kaldırımlara esnaf ücret ödemek zorunda değildir. Eğer para esnafın cebinden çıkacaksa, o zaman Tatvan'ın her yerine kaldırım yapalım. Kaldırımları yapmak belediyenin görevidir. Ancak belediye yaptırdığı kaldırımların parasını esnaftan istemektedir. Bu da yanlıştır" dedi.

Tatvan Belediye Başkanı M.Emin Peker ise, Yeni Çarşı'da yapılan kaldırımlar için esnaftan yüzde 20 oranında ücret alındığını bunun da yasal bir hak olduğunu belirterek, "Bazı esnafların kendilerine kolaylık sağlamalarını istediler. Biz de bu yüzde 20'lik ücreti taksitlendirdik. Her tür kolaylığı sağladık. Buna rağmen bazı esnaflar ücreti vermediler. Biz de ücreti almak için çeşitli kanuni haklara başvurduk" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?