1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tatvan'da okuma kampanyası

Tatvan ilçesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önderliğinde başlatılan ''Türkiye Okuyor'' kampanyası çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm personelin her perşembe günü yarım saat kitap okumasına yönelik bir çalışma başlatıldı.

Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, okuma alışkanlığı düşük olan ilçede ''Türkiye Okuyor'' kampanyasının çok yararlı olacağını düşündüklerini belirtti. Kılıç, kampanya çerçevesinde tüm personelin her perşembe günü yarım saat kitap okuyacağını belirterek, ''Kampanya çerçevesinde, milli eğitim camiası olarak büyük bir sorumluluğumuzun olduğunun bilincindeyiz. Bu sorumluluk bilinci içerisinde bu kampanyanın başarılı olması için öğretmen, idareci, memur, müstahdem ve öğrencilerimizle beraber bu kampanyayı sahipleniyoruz. Bu kampanya çerçevesinde çalışanlarımız, tüm merkez ve köy ilköğretim okullarında perşembe günleri, en az yarım saat kitap okunacak'' dedi.

Her öğretmenin öğrencisiyle sözleşme imzalayarak taahhüt alacağını ve evinde de diğer fertlere kitap okutacağına ifade eden Kılıç, "Bu kampanya da en çok kitap okuyana 1 bilgisayar verilecek, diğer ikinci ve üçüncüye de çeşitli hediyeler vereceğiz. Kitap okuma kampanyası 11 Şubat'ta başlayıp, 20 Mayıs tarihinde sona erecektir" şeklinde açıklamada bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 15:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?