1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tatvan'ın kurtuluşunun 90. yıldönümü

Tatvan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından başlayan program, Tatvan Belediyesi Kültür Sarayı'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, Tatvan'ın 16 Şubat 1918 tarihinde Ermeni ve Rus işgaline uğradığını belirterek, "Tatvan halkının, kentin Rus ordusu ve diğer düşmanlardan kurtuluşu için vermiş olduğu mücadele büyük heyecanlar ve örnek bir birliktelik ruhu taşımaktadır. Aynı heyecan ve birlikteliği bu gün de büyük bir mutluluk ile görüyoruz. Tatvan halkı, bu dönemde de bu birliktelik ruhunu ve heyecanı, kentinin yaşam kalitesini artırma, ilçesini bölgesinde tanınan ve yoğun ilgi gören bir cazibe merkezine dönüştürme alanlarında yaşamaktadır ve yaşatmaktadır" dedi.

Daha sonra Atatürk Lisesi öğrencileri kahramanlık türkülerini seslendirerek, şiirler okudu ve folklor ekibi oyunlarını sergiledi. Tören çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin vermesiyle son buldu.

Törene Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, 6. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tacettin Coşkun, Belediye Başkanı M. Emin Peker, kamu kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 18:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?