2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

TEDAŞ’I EMNİYET MÜDÜRÜNE ŞİKAYET ETTİLER.

Bitlis Emniyet Müdürü’nün göreve başlamasının ardından her ay periyodik olarak yapılacak olan Huzur Toplantısının ilkinde toplantıya katılan Muhtarlar huzur ortamını Emniyetin sağladığını belirterek elektrik kesintilerinin vatandaşa maddi ve manevi zarar verdiğini söylediler. Çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen muhtarlar TEDAŞ’ı şikayet ettiler ve  bu konuda Bitlisliler’e yardımcı olunmasını istediler.

            Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına ve Bitlis Milletvekilleri ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’e defalarca dilekçe ve telefonla başvurdukları ve hiçbir sonuç alınamadığını             söylediler. Zeydan Mahallesinde  geçtiğimiz aylarda 14 yaşında bir gencin kopan yüksek gerilim hattı nedeniyle can verdiğini belirten Mahalle Muhtarları Elektrik kesintisinin Mahalle halkının elektrikle çalışan cihazlarına zarar verdiğini belirterek  “13 Mahalle muhtarı olarak olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına dilekçe verdik ancak olumlu yada olumsuz cevap gelmedi. Ardından Bitlis Milletvekili,  Bayındırlık ve İskan Bakanı sayın Zeki Ergezen’e de konuyla ilgili dilekçe gönderdik, ondanda sonuç alınamadı.  İlimizde bulunan elektrik hatlarının mutlaka değişmesi gerekli, ikidebir kesilen ve ani düşüp yükselen elektrik voltajlarının vatandaşlarımıza maddi zararlar veriyor. Bazı mahallelerimizde akşam kesilen elektrik ertesi gün öğlen saatlerine doğru ancak geliyor. Önlem alınmazsa elektrik kesintileri daha sık yaşanabilir” dediler.

            Muhtarlar bir sonraki toplantıya Tedaş Müessese Müdürünün de katılmasını istediler.

            Daha sonra şehiriçi ulaşımda yaşanan sıkıntılara değinen muhtarlarımız “Şehiriçi minibüslerinin fazla yolcu almasından duydukları sıkıntıyı dile getirirken, Nur Caddesi üzerine yapılan araç parklarının da şehiriçi ulaşımı olumsuz etkilediğini söylediler.

 

KENTHABER
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2004 Salı 09:29:51
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 20:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?