1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tek Adımda Yatırım Bürosu açılıyor

Bitlis Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Yusuf Yılmaz, Türkiye genelinde olduğu gibi Bitlis'te de Tek Adımda Yatırım Bürosu'nun hizmete açılacağını söyledi.

Yusuf Yılmaz, oluşturulan büro ile sanayi kuruluşları ile yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin kamu kurum ve kuruluşlarında karşılaştıkları sorunların kısa yoldan çözülebilmesinin amaçlandığını söyledi. Sanayiciler ve girişimcilerin sorunlarını dinleme, gerektiğinde ilgili kurumlarla irtibata geçerek çözüm üretmek amacıyla bu yöntemin kullanılacağını ifade eden Yılmaz "Girişimcilere yönelik bilgilendirme, rehberlik ve bölgede bulunan cazip yatırım alanları konusunda tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak üzere, Bitlis Valiliği bünyesinde ve benim başkanlığımda 'Tek Adımda Yatırım Bürosu' oluşturuluyor" diye konuştu.

Bitlis'te yatırım yapmak isteyen yatırımcıların Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini belirten Yusuf Yılmaz, "Yatırım yapmak isteyenler, gerekli görülen ve müdürlüğümüzce istenilen evrakları hazırlayacaklar.Sanayi Müdürlüğü olarak biz de devreye girip yatırımcıya hazine arsasından yardımcı olacağız. Ayrıca yatırımcıların imalat, kültür ve turizm alanlarından olması gerekmektedir. Söz konusu bürolarda valimiz tarafından belirlenecek yönetici, personel ile ilin yatırım kapasitesine göre yeterli sayıda yardımcı personel görevlendirilecek, bürolarda ilgili tanıtım faaliyetlerine derhal başlanacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 18:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?