1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tek başına bin 200 meyve fidanı dikti

Bitlis'te, terör nedeniyle boşaltılan köylerine yıllar sonra geri dönen ve bahçesine bin 200 meyve fidanı diken Necmettin Zenderlioğlu, tek sorunun bu fidanları sulamak olduğunu belirtti.

Deliklitaş köyü Karahan mezrasında yıllar önce PKK terör örgütü yüzünden köylerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar arasında bulunan Necmettin Zenderlioğlu, köyüne geri dönüş yaptığı 2003 yılından bu yana meyve fidanı dikiyor.

Beş yıldan bu yana kendisine ait olan araziye bin 200 meyve fidanı diktiğini belirten Zederlioğlu, "İlk geldiğimde kurumak üzere olan fidanları bakıma aldım. 2003 yılından bu yana kendi imkan ve çabalarıma bin 200 meyve fidanı diktim. Birçok kişi bana boşuna bu işle uğraş verdiğimi söylese de çalışmamı hiçbir zaman aksatmadım. Adeta dağ gibi olan yerleri hep kendi gayret ve çabamla bahçe konumuna getirdim. Iğdır, Konya, Bursa, Malatya ve Adilcevaz ilçesinden karışık meyve fidanı getirdim. Bunların yanı sıra bahçemde ıhlamur, kestane, fındık çeşitlerinin bulunuyor" dedi.

Meyve ağaçlarını sulamada büyük zorluk çektiğinin altını çizen Zenderlioğlu, "Ağaçların bakımını hiç aksatmadan yapıyorum. Fakat ağaçlara 800 ile 500 metre uzaklığı bulunan kaynaktan maddi imkanım yeterli olmadığından su getiremiyorum. Daha önce kendi çabamla 600 metre boru aldım. Bir de devlet 600 metre boru verince bununla iyi kötü ihtiyaç gidermeye çalıştım. Ancak en önemli sorunum ise, içinde 200 kiraz, 200 ceviz ağacı bulunan örnek bahçeye su getiremiyor olmamdır. Buraya da su getirebilmem için en az bin 500 metrelik boruya ihtiyacım var. Bunun da yetkililer tarafından bir katkı olarak verilmesini istiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 15:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vefa edip IP: 88.254.53.xxx Tarih : 28.08.2008 15:52:26

amca eline sağlık allah razı olsun allah ağaçları analı babalı büyütsün norşinliler sonuna kadar arkanda örnek bir davranış. bence herkes örnek almalı