1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

TEKEL çalışanlarından eylem

Bitlis Tekel Sigara Fabrikası'nda çalışan 400 işçi, kurumlarının özelleştirilmesi kararını protesto etmek amacıyla dün gece iş yerini terk etmeme eylemi yaptı.

Yemekhanede toplanan yaklaşık 400 çalışan burada sabaha kadar kalacaklarını belirterek hükümetin kararında vazgeçmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini söylediler. Tekel'in sigara üretiminin özelleştirilmesi sürecinde sona yaklaşıldığını belirten Tek Gıda İş Sendikası Bitlis şube Başkanı Can Murat Yenisöz, aylardır yetkilileri uyardıklarını, Tekel Sigara Fabrikası'nın bu ülke için değerini ve önemini anlattıklarını söyledi. Yenisöz, "İşsizliğin ve yoksulluğun çökerttiği bu çark bizimle beraber herkesi boğar. Bizim sadakaya değil üretim yapacak, ekmeğimizi değerlendirecek iş yerlerine ve fabrikalara ihtiyacımız var. Tekel üreterek yaşamak ve yaşatmak için bu ülkenin sahip olduğu en önemli değerlerin başında geliyor" diye konuştu.

Tekel Sigara Fabrikası'nın her kesime hitap ettiğini ve milyonlarca insana ekmek verdiğini söyleyen Can Murat Yenisöz, şöyle konuştu:

"Tekel tarımcıyı yaşattığı gibi fakir ailelerimizin de umut kapısı oluyor, gerek çalışanı ile gerekse ekicisi ile milyonlarca insana ekmek veriyor. Yenisini yapmadan, taş üstüne taş koymadan bizim olanı elimizden almaya hiç kimsenin hakkı yok. Çünkü Tekel ile hayat bulan milyonlar ve biz defalarca söyledik yine söylüyoruz ki Tekel'in özelleştirilmesine onayımız yok. Yetkililere, sadece bizim olan fabrikalarımıza dokunmamaları istiyoruz. Bu nedenle gece iş bırakmıyor, fabrikamıza kapanıyoruz. Bu bir gecelik uyarıdır. Ekmeğimize göz dikenler Tekel işçisinin gücünü ve inancını sınamaya kalkarsa bu eylemlerin elbette devamı gelecektir. Bizim görevimiz Tekel'i yaşatmak ve atalarımızın mirasına sahip çıkmaktır. Eylemlerimiz daha kuvvetli bir şekilde sürecektir. Yarın toplam 350 Tekel işçisiyle beraber Ankara'da Özelleştirme Dairesi önünde yapılacak olan mitinge katılacağız" dedi.

Sabaha kadar oturma kararı alan bazı Tekel işçilerinin çocuklarının da eyleme katılması dikkati çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 15:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?