9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Tekel işçileri referanduma gitti

TEKEL İŞÇİLERİ BİTLİS'TE REFERANDUMA GİTTİ

Tekel işçilerinin Ankara'daki eylemlerinin 23'ncü gününde, işçilerin de fikirlerini almak üzere sendikalar aracılığıyla referanduma gidildi.

Yaprak tütün yemekhanesinde referandum öncesinde bir konuşma yapan Tek Gıda-İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Can Murat Yenisöz, 4/C'nin kendi gündemlerinde hiç olmadığını, buna rağmen eylemlerini sürdürdükleri için hükümetin de bu konuda geri adım atarak 4/C'de iyileştirmeler yaptığını söyledi. Sendika olarak haklarını alıncaya kadar Ankara'daki görüşmelerini ve eylemlerini sürdüreceklerini, bunun için referanduma giderek işçilerin de fikirlerini almak istediklerini belirten Yenisöz, "Hükümetten farklı

bir tavır beklemiyoruz. Sadece özlük haklarımızla birlikte başka bir kurumda çalışmak istiyoruz. Biz işçi sınıfıyız. İşçi olarak çalışmaya alışığız. Biz yıllarca yan gelip yatmadık. Daha Kurban Bayramı öncesinde bile şalterlerimizi kaldırıp işimizi yapıyorduk. Burada sadece biz işçileri değil tütün ekicilerini de perişan ediyorlar" dedi.

Yenisöz, bugün Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan yaklaşık 12 bin Tekel çalışanının referanduma gittiğini de vurgulayarak, "Referanduma gidişimizin birçok nedeni var. 23'ncü günümüzdeki eylemlerimize kadar çok yazılıp çizildik. Kimileri ideolojik bir görüş içinde gösterdi, kimileri ise kahraman ilan etti. Birçok basın sektörü ise bizleri Türkiye'de hakkını arayan kahramanlar olarak yazdı. Bu aş, iş, ekmek mücadelesi vermekten başka hiçbir amacı olamayan Tekel işçileri olarak mücadelemize devam etmek

için referanduma gidiyoruz. 'Ölmek var, dönmek yok' diyen arkadaşlarımıza sesleniyorum. Son güne kadar mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Başkanın konuşmasının ardından referanduma katılan 259 tekel işçisinin tamamı 'evet' diyerek yüzde 100'lük bir katılımla eyleme devam kararı aldı.

TEKEL İŞÇİLERİ BİTLİS'TE REFERANDUMA GİTTİ
TEKEL İŞÇİLERİ BİTLİS'TE REFERANDUMA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 15:23:01
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 19:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?