9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Tekel işçileri sürpriz bekliyor

TEKEL İŞÇİLERİNİN SON DURUMU

Ankara'da 80 günlük Tekel direnişinden sonra bir basın açıklaması yapan Tek-Gıda İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Can Murat Yenisöz, 1 Nisan'da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan sürpriz bir şaka beklediklerini belirtti.

Yenisöz, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada 80 günlük eylemi değerlendirirken bu sürede kendilerini hiç yalnız bırakmayan gerek Bitlis basınına gerekse Ankara'daki basın mensuplarına teşekkür etti.

Yenisöz, "Danıştay 4-C yürütmesini 1 aylık durdurdu. Bizim için yeni bir süreç başladı. Biz de bu süre içinde bir nefes aldık. Adete mülteci kampına dönen çadırlarımızı yıktık ve aylardır bizi görmeyen çocuklarımızı görmek için evimize geldik. Hükümetin bir ay süresi var. Bir aylık süre 1 Nisana denk geliyor. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan yaklaşık 10 bin tekel işçisine sürpriz bir şaka bekliyoruz. Hükümet bir şey yapmadığı takdirde, 1 Nisanda Ankara'da eylemlerimize devam ederek, hükümete 1 Nisan şakası

yapacağız. 1 Nisan'dan önce özlük haklarımızın verilmesini istiyoruz. 4-C'nin iptal edilmesini ve 4857 sayılı İş Kanunu'na dönmeyi istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tekel direnişlerinin tarihe geçtiğini belirten Yenisöz, 14 Aralık'ta Bitlis'ten Ankara'ya hareket ettiklerini ve özlük haklarını almadan dönmeyeceklerini belirttiklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Ankara'nın ayazında 80 günlük direnişimizi sürdürdük. Kış mevsimini Ankara'da bitirdik. Danıştay 4-C yürütmesini 1 aylık durdurdu. Bizim için yeni bir süreç başladı. Bizde bu süre içinde bir nefes aldık. Adete mülteci kampına dönen çadırlarımızı yıktık ve aylardır bizi görmeyen çocuklarımızı görmek için geldik. Hükümetin bir ay süresi var. Bir ay süresi 1 Nisan'a denk geliyor. 1 Nisan'dan önce özlük haklarımızın verilmesini istiyoruz. Hükümetin bize haklarımızı vermesini istiyoruz. Aksi takdirde bir

nisan'da Ankara'da eylemimize devam edeceğiz. Hükümetin bize bir nisan şakasını yapmasını istiyoruz. Geçmişte yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. 4-C'nin iptal edilmesini ve 4857 sayılı iş kanununa dönmesini istiyoruz. Eğer haklarımız verilmediği takdirde özlük haklarımızı elimizden alan hükümete karşı direnişimize devam edeceğiz. 290 çalışanımız vardı. Bunlardan 10'u emekli oldu, 15 işçide 4-C'yi seçti. Türkiye genelinde ise 3 bin 100 kişi 4-C'yi kabul etti."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 16:12:05
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 17:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?