8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tekel işçileri tekrar Ankara'ya gitti

BİTLİSLİ TEKEL İŞÇİLERİ TEKRAR ANKARA'YA GİTTİ

Bitlisli tekel işçileri, Ankara'da sürdürdükleri eylemleri için tekrar başkente hareket etti.

Bitlis'e yaklaşık bir hafta önce dönen yaklaşık 50 kişilik bir grup tekrar Ankara'ya doğru yola çıktılar. Ankara'da 18 gündür eylemde olan arkadaşları ile nöbet değişecek olan grup Nur Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde toplandı. Burada bir basın açıklaması yapan grup sloganlar atarak kendilerini bekleyen otobüse binerek yola çıktılar. Tek Gıda İş Sendikası Bitlis Şubesi yöneticilerinden Fatih Bayındır'ın yaptığı basın açıklamasında, sonuç alıncaya kadar Ankara'da eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Bayındır, "Tekel İşçileri hükümet tarafından kapının önüne konmak isteniyor. Daha zoru olanı ise hakları elinden alınıyor. Bizler işçi statüsünden alınarak geçici personel statüsüne veriliyoruz. Maaşlarımız yüzde 60-70 oranında düşürülüyor. Nerde çalışacağımız da belli olmayacak. Özetle Başbakan vergisini veren biz işçileri yetim bırakıyor. Üstelik zeytinyağı gibi üste çıkarak 'Bunlara yetim hakkı yedirmeyiz' diyor. Şimdiye kadar yetim hakkı yiyenler denilince, devleti dolandıranlar, ihale yolsuzluğu yapanlar zimmetine para geçirenler bilinirdi. Hak aramak ne zamandan beri suç oldu?" dedi.

Ankara'daki eylemlerini sürdüreceklerini de sözlerine ekleyen Bayındır, "Özelleştirme mağduru değiliz. İşyerlerimiz kapatılıyor. Biz özlük haklarımızla kamuya geçmek istiyoruz. Tekel işçisinin iradesine saygı duyulmasını istiyoruz. Özlük haklarımız alıncaya kadar Ankara'dan dönmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Bayındır'ın yaptığı basın açıklamasının ardından bir süre 'Ak ak dediler karanlığa gömdüler', 'Yaşasın sınıf dayanışması', 'Direne direne kazanacağız' şeklinde sloganlar atan tekel işçileri alkışlarla kendilerini bekleyen otobüse bindiler.

BİTLİSLİ TEKEL İŞÇİLERİ TEKRAR ANKARA'YA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 17:36:03
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 17:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?