1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Tekel işçilerine ziyaret

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ve AK Parti Bitlis Teşkilatı üyeleri, yaklaşık 12 gündür Tekel Sigara Fabrikası'nın özelleşmesini protesto eden Tekel işçilerini ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Başkan Özdemir, "Bitlis'imizin tek ekmek kapısı olan bu fabrikamızın satılması, özelleştirilmesi bizleri derinden üzmüştür. Bitlis'te eskiden beri halkımıza, köylümüze ve esnafımıza bir ekmek kapısı sağlayan Tekel Sigara Fabrikası'ydı. Ama bu da bugün için özelleştirildi. Verilecek olan mücadele sonunda umuyorum ki iyi bir şekilde sonuçlanır. Tekel'i ayakta tutabilmek için bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun için ellimizden geleni yapacağız" dedi.


AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu ise, Tekel'in Bitlis için bir kalp ve can damarı olduğunu kaydederek, "Tekel'in kaybedilmesi, işçilerimizin böyle bir tabloyu yaşıyor olması bizleri içten üzmektedir. Biz isterdik ki bugün herkes işinin başında olsun. Ama hayatın bazı acı gerçekleri vardır. Tekel özelleşti ve siz bugün bu manzarayı yaşıyorsunuz. İşçiler, esnaflar ve binlerce tütün ekicilerinin mağdur olmaması için elimizden ne geliyorsa fazlasını yapacağız. Şuanda işçilerde bir ümitsizlik görüyorum. Buradaki herkes evinden, yakınlarından ve en önemlisi çocuklarından ayrı. Günlerdir burada sabahlıyorlar. Ama unutulmamalıdır ki bizler, AK Parti yönetimi olarak Tekel işçilerinin güvencesi olacağız. Çünkü ben de bir işçi çocuğuyum. Kendim de işçilik yaptım ve işçinin derdinden anlayan biriyim" diye konuştu.


Gıda-İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Can Murat Yenisöz de, kendilerini ziyaret eden Belediye Başkanı ve AK Parti yönetimine teşekkür etti. Yenisöz, bölge milletvekillerinden ve yetkililerden destek beklediklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 02:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?