7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Tekel'den SEKA'ya 'gece' desteği

Bitlis Tekel Sigara Fabrikası çalışanları, satılacağı yönündeki söylentilere tepkilerini dile getirmek için "İşyeri terk etmeme" eylemi gerçekleştirdi. Dün gece saat 23.00’da biten mesai ardından fabrikalarını terk etmeyen Bitlis Tekel Sigara Fabrikası çalışanlarına KESK, SES, HABER-SEN, EĞİTİM-SEN ve DEHAP’lılar da destek verdi.

Gazetecilere eylem hakkında bilgi veren Tek Gıda-İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Can Murat Yenisöz, her ne pahasına olursa olsun fabrikasını ulusal varlıklara saldıran güçlere teslim etmeyeceğini belirtti.

Yenisöz, bu eylemin AK Parti iktidarına ve IMF yandaşı sigara şirketlerine bir uyarı olduğunu belirterek, "44 gün önce İzmit SEKA işçilerinin çakmış oldukları kıvılcım bugün Bitlis’te bir yangına dönüşmüştür. Bu eylemimiz aynı zamanda 44 gündür fabrikalarını terk etmeyen İzmit SEKA Fabrikası’ndaki emekçi arkadaşlarımıza da bir destek niteliği taşımaktadır. Sigara fabrikamız bizim ulusal bir değerimizdir. Bu ulusal değeri özelleştirmeye çalışanlara mesajımız kendilerine şirin görünen dev sigara şirketlerini ve IMF yandaşı bir takım yerli firmaları bırakıp, yüzlerini işçiye, emekçiye, memura ve halka dönmeleridir" dedi.

Mahalli sanatçıların söylediği şarkılarla halay çeken işçiler sık sık, "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Kahrolsun IMF bağımsız Türkiye", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Başbakan Tayyip bu yaptığın ayıp" ve "Kasımpaşa İmamı işçi düşmanı" sloganlarını attı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 20:25:22
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 13:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?