2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Tesisat yandı, diyaliz hastaları ortada kaldı

Bitlis’te, aşırı yüklenme sonucu elektrik tesisatının yanması sonucu makinelere bağlı diyaliz hastaları ortada kaldı. Yangın görevliler tarafından söndürülürken, battaniyelere sarılan ve saatlerce soğukta üşüyen hastalar elektriklerin yapılmasını bekledi.

Bitlis Devlet Hastanesi, yeni yapılan binasına geçen ay taşınmasına rağmen, Hemodiyaliz Ünitesi halen eski binada hizmet vermeye çalışıyor. Kaloriferler yerine elektrikli sobalarla ısıtılmaya çalışılan Hemodiyaliz Ünitesi’nde, bu sabah saatlerinde onlarca ısıtıcıların çalıştırılması sonucu aşırı yüklenme nedeniyle binadaki tesisat yandı. Kabloların tutuşması sonucu çıkan küçük yangın, görevliler tarafından söndürülürken, makineye bağlı 7 diyaliz hastası da ortada kaldı. Öğleden sonra diyalize girmeyi beklen 7 hastayla birlikte toplam 14 hasta, tedavilerini sürdüremezken, soğuk ortamda saatlerce elektrik onarımının tamamlanmasını bekledi.

Yataklarında battaniyeyle ısınmaya çalışan hastalar yetkilileri duyarsız olmakla suçladı. Kendisi de böbrek hastası olan Bitlis Kronik Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ecevit Erdoğdu, yetkilileri duyarsız kalmakla suçlayarak, "Bunun böyle olacağını belliydi. Bu konuda birçok kez uyarıda bulunduk. Biz buraya 25 kilometre uzaklıktaki Tatvan İlçesi’nden gelerek diyalize bağlandık. Kaloriferler yakılmadığı ve çok fazla elektrikli ısıtıcılar bağlandığı için tesisatlar yandı, az kalsın biz de yanıyorduk. Valiyle görüşemiyoruz. Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ile Abdurrahim Aksoy ve Sağlık İl Müdürü Yüksel Kalyaz’a sorunumuzu söyledik, ama kimse bizimle ilgilenmiyor" dedi. Diyaliz hastası olan 6 yaşındaki Fecriye Kara ise, "Hiçkimse bize bakmıyor. Bu insanlar burada acı çekiyor. Kanımız çöpe gidiyor. Doğru dürüst bize bakmıyorlar. Buradaki doktorlar mecburen bize bakması lazım. Yoksa boşuna para almış olurlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 09:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?