1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

THY uçağına 'Adilcevaz' ismi

Adilcevaz İlçe Belediye Başkanı Selim Arıkbaş, yapılan girişimler sonucu Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni aldığı bir uçağa Adilcevaz ismini vereceği yönünde sevindirici haberler aldıklarını belirterek, bunun gerçekleşmesi halinde son derece mutlu olacaklarını söyledi 81 ilin isimlerini taşıyan THY uçakları arasına Adilcevaz ismi de giriyor.

Türk Hava Yolları'nın Kültür ve Turizm Bakanlığından yeni uçaklar için ilçe ismi talep etmesi üzerine harekete geçen Adilcevazlılara müjdeli haber geldi. Adilcevaz Belediye Başkanı Selim Arıkbaş, "Adilcevaz ilçesi doğal güzelliği, tarihi ve kültürel zenginliği ile yaşanmaya değer olan, ceviziyle ünlü ilçemizin isminin THY uçağına verilmesi için biz de gerekli çalışmaları yaptık. Şayet gerçekleşirse Adilcevazlıları çok mutlu edecek" dedi.

Adilcevazlıların başlattığı girişim sonucunda, Kültür ve Turizm Bakanı Danışmanı Önder Aytaç, Bakan Ertuğrul Günay adına girişime destek veren Adilcevazlı gazeteci Kamil Oğuz'u arayarak yapmış olduğu başvuruyu kabul ettiklerini bununla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi. Aytaç "Göndermiş olduğunuz mailler üzerine Bakanlığımız da bir çalışma başlatarak Ulaştırma Bakanlığı'na ve THY yönetimine bir üst yazıyla Adilcevaz isminin yeni alınan bir THY uçağına verilmesinin uygun olacağını bildirdik" dedi.

Öte yandan www.adilcevaz.net sitesinin, 'Adilcevazı havalandıralım' haberi üzerine belirtilen adrese yüzlerce mail gönderildi. Adilcevaz'ın tarihi ve tabii güzelliğinin anlatıldığı maillerde "Tarihi ve tabii güzellikleriyle doğunun incisi, keşfedilmemiş turizm merkezi olan Adilcevaz'ın isminin bir THY uçağına verilmesi bölge insanı mutlu edecektir" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 16:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?