8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Turizm Haftası etkinlikleri başladı

BİTLİS'TE TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, turizm yönünden tesis, kalifiye elaman ve tanıtım eksikliklerinin olduğunu söyledi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenene program da bir konuşma yapan Işıkgör, turizmin özellikle son yıllarda taşıma, kalacak yer, yeme, içme ve ziyaretçilerin bir araya gelmesini sağlayan dünyanın en büyük endüstrisi olduğunu söyledi.

Işıkgör, "Turizmdeki büyüme 2006 ile 2015 yılları arasında yüzde dört olarak hedeflenmiştir. Bu çerçevede Bitlis'in turizm potansiyelini değerlendirdiğimiz zaman ise Van Gölü'nün batınsında bin 550 metre yükseklikteki vadi içerisine kurulmuştur. Tarihin her dönemine tanıklık eden birçok turizm eserini günümüze kadar taşımıştır. Selçuklu döneminin üniversiteleri olarak bilinen İhlasiye, Hatibiye ve Yusufiye medreseleri Anadolu kültürüne hediye etmiş bir ilim ve irfan yuvasıdır. Bunların yanında bir doğa harikası olan ve kış sporlarına uygun olan soğuk ve sıcak gölleri ile dağcılık ve kış turizmi olan Nemrut Dağı vardır. Burası Bitlis'in cazibe merkezi haline gelmesinde ve ekonomik yönden de büyük rol oynayacaktır. İlimizin turist profiline baktığımız zaman, yaptığımız gözlemlerimizde ülke turizminin çok altındadır. Gerçek mevcut turizm potansiyeli açısından değerlendirildiği zaman Bitlis'teki turizm olgusu büyük ölçüde kültür turizmine dayanmaktadır. Ancak bütün bunlara rağmen yerli ve yabancı turistleri ağırlamamızda sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü bazı eksikliklerimiz var. Bu eksiklerimiz tanıtım eksikliği, tesis eksikliği, kalifiye elaman eksikliği, ulaşım eksiklikleri gibi yönlerimizde var. Bu yönden de çalışmalarımız oldu. İş-Kur ile birlikte hazırladığımız proje kapsamında 20 kişiye garsonluk kursu verdik. Diğer eksik yönlerimizi de yapacağımız çalışmalar neticesinde gidereceğiz" dedi.

Işıkgör'ün konuşmasının ardından Turizm Haftası ile ilgili yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Nurettin Yılmaz tarafından hediyeleri verildi.

Daha sonra Bitlis Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Turizm' adlı skeç sergilendi.

Düzenlenen programa Vali Nurettin Yılmaz'ın yanı sıra Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı, kurum amirleri, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve lise öğrencileri katıldı.

BİTLİS'TE TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
BİTLİS'TE TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
BİTLİS'TE TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
BİTLİS'TE TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 16:06:00
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 22:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?