1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Turizm sezonunda baston satışları arttı

Ahlat ilçesinde ünlü bastonlara, turizm sezonunun açılmasının ardından rağbetin arttığı ve en çok kobra başlı bastonların tercih edildiği bildirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz aylarında satışlarının arttığını belirten baston ustası Refai Gökbulak, yerli ve yabancı turistlerin ürünlerine rağbet gösterdiğini belirtti.

Yaz aylarında Ahlat'a gelen turist sayısında önemli ölçüde artış olduğunu anlatan Gökbulak "İlçeye gelen misafirler yöreye özgü bir takım eşyaları almak isteyince ilk olarak bizlere uğrayarak baston alıyorlar. Çünkü asırlardan beri 'Ahlat Bastonu' en iyi turistik eşya özelliğini koruyor" dedi.

Turistlerin beğenisine çok çeşitli baston türlerini sunduklarını kaydeden Gökbulak:

"Oldukça fazla çeşitte baston üretiyoruz. Gelenler bazen tercih yapmakta zorlanıyor. Üretim çeşitlerimiz arasında kobra, balık, asa, at, arı, güvercin, şahin, ördek, kurt ve Selçuklu kartalı başlıklı bastonlar bulunuyor. Bu yıl en çok kobra başlı bastonumuz rağbet görüyor dedi"

Her bütçeye uygun bastonlarının olduğunu söyleyen Gökbulak, "Bastonları 25 YTL ile bin 500 YTL arasında değişen fiyatlardan satıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 12:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?