1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

'Türkiye okuyor' kampanyası

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, "Türkiye okuyor" kampanyasın başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, Bitlis'in birkaç adım daha önde olduğunu söyledi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, okullar, iş yerleri ve evler gibi her alanda okuma kampanyasının sürdürüldüğünü söyledi. Tulmaç, okuma etkinliklerinin ve benzeri çalışmaların da özenle sürdürülmekte olduğunu belirterek: "Geçen yıl okuma kampanyası için bir proje çalışması başlattık. Bu proje ile pilot okullar belirlendi. Pilot okullarla ilgili 1 yıllık yapılan çalışmaların dokümanları alındı. Olumlu ve olumsuzlukları, sakıncaları nelerdir bunları belirledik. Sene başında bunu ilde başlatmayı hedefledik. Ama bize 5 bin YTL'lik bir bütçe lazımdı. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından başlatılan 'Türkiye okuyor' kampanyası ile birlikte bizim projemiz de böylece hayata geçirilmiş oldu. Yani biz bir yıl önce okuma kampanyasını başlatmıştık. Bu yıl da kampanyamız çok güzel gidiyor. Hatta Türkiye'nin bir adım önündeyiz" dedi.

Tulmaç, Bitlis'te Türkiye Okuyor kampanyasının daha çok genele yayıldığını da vurguladı. Ülke genelinde okuma kampanyası öğrencilerle yürütülürken, kendilerinin halka ve evlere yaymaya başladıklarını anlatan Cafer Tulmaç "Kampanyada biz çok çok daha iyiyiz. Bütün evlere girmese de yüzde 50-60 oranında bir başarı oranı var. Kitapçılara sorduğumuzda bu kampanyanın başlaması ile birlikte satışlarında iyi bir artış olduğunu söylüyorlar. Bu satılan kitapların yüzde 50-60'ı evlere gidiyor. Bu bizim için büyük bir başarı, güzel bir gelişmedir. Bundan mutluluk duyuyoruz. Çalışmalarımız bütün hızıyla devem ediyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?