9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Türkiye'nin en ucuz domatesi Ahlat'ta

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ DOMATESİ AHLAT'TA

Türkiye piyasasında domates fiyatlarının önlemez yükselişi sürerken, Bitlis'in Ahlat ilçesinde üreticiler domatesi kilosu hala 1 liradan pazara sunuyor.

Türkiye'de domates fiyatlarındaki yükselişle birlikte Bitlis'in Ahlat ilçesindeki üreticinin yüzü gülüyor. Hasat döneminin sonuna gelinmesine rağmen üreticiler kilosunu 1 liradan sattığı domatesle para kazandıklarını belirterek fahiş fiyatla domates satılmasına ise anlam veremediklerini söyledi.

Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, ilçede hasat döneminin sonuna gelinmesine rağmen yöredeki satışların çiftçiye olumlu yansıdığını ifade ederek, metropol kentlerdeki anormal domates fiyat artışlarına ise anlam veremediğini vurguladı. Ahlat'ta hala kilosu 1 liraya satılan domatesin, basında izledikleri kadarıyla ülke genelinde 10 liraya kadar yükselmesinin sadece spekülatörlerin işine yaradığını ifade eden, Ahlat'ta 1 liraya satılan domatesten çiftçinin kazandığını belirten Demirden, "Ama 10

liradan satılan domateslerden aracıların, spekülatörlerin ne kadar kazandığını bilmiyorum. Çünkü çiftçi bu kadar anormal bir para hiç kazanamadı. Türkiye'nin en ucuz domatesi Ahlat'ta, buyurun kilosunu 1 liradan alın" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ DOMATESİ AHLAT'TA
TÜRKİYE'NİN EN UCUZ DOMATESİ AHLAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 12:47:04
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 15:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?