1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

TUSKON üyeleri Bitlis'te

Doğu Anadolu Sanayiciler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Yıldız, küçük büyük her kesimin ekonomik krizden zarar gördüğünü belirtti. 

Türkiye Sanayicileri Konfederasyonu üyeleri, Bitlisli Sanayiciler Derneği'nin (BİSİAD) ev sahipliği yaptığı toplantıya katıldılar. Kültür Merkezi'nden düzenlenen toplantıda konuşan Doğu Anadolu Sanayiciler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Yıldız, ekonomik kiriz konusuna değindi.
 
Yıldız, küçük-büyük tüm esnafın bu krizden zarar gördüğünü belirterek, "Bilindiği üzere ülkede ekonomik kriz var. Para sorunu var. Bu krizden hem büyük hem de küçük tüm esnaf etkilenmiştir. Ama inşallah en kısa zamanda içinde bulunduğumuz ekonomik krizden kurtulacağız. Doğu Anadolu da problemlerimiz var. Burada umut eksikliği var. Önce bir umuda sahip olmamız lazım. Aslında umutsuzluk hem dinimizde haram hem de kültürümüzde de hoş karşılanmaz. İkinci bir konu ise değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Aslında ülkemizin her yerinde ayrı güzellikler var. Buranın güzelliği ise 12 ay yaz kış turizmi bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle sanayi bakımından geri kalmış illerimiz için bir an evvel bir şey yapılması lazım diye düşünüyorum. Gerek devlet gerekse iş adamları mutlaka bu turizm cennetini değerlendireceklerdir" dedi. 

BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek ise konuşmasında, il ekonomisini tarım, hayvancılık ve turizmden sağladığını söyledi. Tarımda Bitlis'e ve büyük şehirlere hitap eden ürünlerin başında peynir, ceviz ve tütünün başrol oynadığını belirten Şimşek, "Bitlis'te hayvancılığa yeterince önem verilmiyor. Köylerin boşaltılmasıyla başlayan göç İlde hayvancılığı istenen seviyenin altında bırakmıştır. Tarımda daha iyi verim alabilmemiz için organik tarım ve meyveciliği ön olana çıkarıp çiftçilerimize gereken desteğin verilmesini arzu ediyoruz. Bitlis'te sigara fabrikasının kapatılmasıyla birlikte çiftçilerimizin tütün ekiciliğinden uzak bir işleyiş içinde oldukları bu da ilimize ve diğer illeri göçe zorlamıştır. Buna bağlı olarak işsizlik sayısı da artmıştır" şeklinde konuştu.
Programa Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp İlan, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Milli Eğitim Müdür Vekili Bedirhan Ekinci, sanayici, işadamları ve esnaf katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 11:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?