1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ucuz pirince hücum

Türkiye genelinde artan pirinç fiyatları vatandaşların bütçesini olumsuz etkilerken, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki vatandaşlar ise çareyi, Toprak Mahsulleri Ofisi'nde satılan ucuz pirinçte buldu.


Ahlat TMO, pirincin kilosunu, 1,5 YTL, mercimeği ise 3 YTL'den satmaya başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin pirinç ve mercimeği ucuz fiyattan vermeye başlaması, dar gelirli vatandaşların, sabahın erken saatlerinden itibaren TMO önünde uzun kuyruklar oluşturmasına sebep oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi önünde sıraya giren vatandaşlar, ucuz pirinçten alabilmek için saatlerce bekledi. 5 kilogram pirinci 9 YTL' ye alan vatandaşlar kendilerini şanslı sayarken, bazı vatandaşlar ise mesai bitimine kadar bir kilo pirinç almadan geri döndü.

Vatandaşlar yaşanan olumsuzluklardan ve saatlerce süren kuyruktan şikayetçi olduklarını belirtirken, uzun süren kuyruğun ardından bir kilogram dahi pirinç alamadan evlerine dönen vatandaşlar ise tepkilerini dile getirdi.


Kuyrukta bekleyen vatandaşlar adına açıklamada bulunan Ayvaz Gültaç, "Her gün yaşanan bu uzun kuyruklara bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Ramazan ayında oruçlu olarak saatlerce kuyrukta bekledik. Hangarların içinde pirinç olduğu halde pirinç alamadık. Sabah saat 08.30'da pirinç almak için kuyruğu girdik. Sabah kişi başına 5 kg pirinç verdiler. Tam sıra bize geldiğinde mesainin sona erdiği söylendi. Biz piyasa fiyatının yarısı oranında pirinç almak için bu çileyi çekiyoruz. Bu kuyrukların bir an önce son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.


TMO Ahlat Ajans Müdürlüğü yetkilileri ise, gün boyunca pirinç satmaya devam ettiklerini, 3 tonun üstünde pirinç sattıklarını, ancak yeni gelen iki kamyon pirinci boşaltmak için şimdi satışa ara verdiklerini, pazartesi günü ise satışa tekrar devam edecekleri belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?