9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Ulus bebek 67 gündür kayıp

ULUS BEBEK 67 GÜNDÜR BULUNAMADI

Bitlis'in Tatvan Devlet Hastanesi'nden 2 günlükken kaçırılan Ulus bebek 67 gün geçmesine rağmen halen bulunamazken, ailenin avukatı Hasan Aldanmaz, adli ve idari soruşturmalarda bugüne kadar bir sonuç alınamadığını söyledi.

Ulus ailesinin avukatı Hasan Aldanmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 Ocak 2010 tarihinde Tatvan Doğum Evi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kimliği belirlenemeyen bir kadın tarafından kaçırılan 'Ulus bebek' ile ilgili yapılan adli ve idari soruşturmalarda bugüne kadar bir sonuç alınamadığını söyledi. Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Tatvan Kaymakamlığı'ndan istenen soruşturma izinlerinin bugüne kadar verilmediğini ifade eden Avukat Aldanmaz, "Daha önce sıcağı sıcağına görevden uzaklaştırılan

hemşirelerin, Tatvan Kaymakamı tarafından ön incelemenin tamamlanması da beklenmeden tekrar göreve başlatılmalarına yönelik yazışmalar yapıldığına ve 5 Nisan 2010 Pazartesi günü göreve başlatılmalarına yönelik karar verildiğine dair duyumlar almış bulunmaktayız. Soruşturma sonuçlanıncaya kadar açığa alındıkları bildirilen hemşirelerin ön inceleme raporu dahi ibraz edilmeden göreve başlatılmaya çalışılmasını hukukla bağdaştırmak mümkün değildir. Bu durumun kamuoyunun vicdanını da rahatsız edeceği aşikardır" dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'A MEKTUP

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a konu ile ilgili mektup gönderdiklerini söyleyen Aldanmaz, "Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı'na, AK Parti Genel Başkanlığı'na, CHP Genel Başkanlığı'na ve Bitlis milletvekilleri Sayın Zeki Ergezen, Mehmet Nezir Karabaş, Vahit Kiler ve Cemal Taşar'a konu ile ilgili şikayetlerimizden oluşan bir dosya gönderdik. Öte yandan sorumluların tespiti ve haklarında yasal işlemlerin yapılması için Sağlık Bakanlığı'ndan müfettiş görevlendirilmesini talep ettik" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Olayın sorumlularının yargılanması için ilgili kurumların gerekli hassasiyeti ve özeni göstermesini beklediklerini belirten Aldanmaz, "Soruşturma izni talepleri bir an önce sonuçlandırılarak sorumluların yargı önüne çıkarılmasındaki bürokratik engellerin kaldırılmasını, herkesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

"AÇIĞA ALINAN 2 HEMŞİRENİN GÖREVE BAŞLAMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise Tatvan Devlet Hastanesi ek binasından kaçırılan bebek hakkında Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü'nün konuyu incelenmesi için Adilcevaz Onkoloji Hastanesi başhekimini görevlendirdiğini belirtti. Kendilerinin de konuyu takip ettiklerini belirten Güldibi, "Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü'nden bugün itibarı ile soruşturma dosyası gönderilmiştir. Soruşturma dosyası ulaştığında biz de kanunlar çerçevesinde gereken neyse yerine getireceğiz. Sadece 2 hemşire için değil, tüm

yetkililer için geniş bir soruşturma yapıyoruz. Açığa alınan 2 hemşire göreve başlamamıştır ve dosya sonucuna göre karar alınmadan göreve başlamaları söz konusu değildir. Dosya incelenmesinde herhangi bir bürokratik engel yoktur" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 13:36:01
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 16:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tatvann IP: 81.215.191.xxx Tarih : 3.04.2010 10:38:59

Sadece hemşireleri görevden almak yeterli midir acaba? O gün güvenlik kameraları olsaydı acaba bugün hangi nokta da olurduk? Neden başhekim ve hastane müdürü görevde bunu hangi ehli vicdan sahibi kabul eder...Hala birilerinin vicdanı rahatsa demekki sözün bittği yerdeyiz... Cenabı-ı Hak aileye sabırlar versin...