1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Üreme sağlığı eğitimi

Bitlis Eğitim Tipi Sağlık Ocağı'nda 'Üreme sağlığı' hakkında hizmet içi eğitimler veriliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından tertiplenen eğitime merkez ve köylerde bulunan sağlık ocağındaki görevli personel katıldı. Sağlık personellerinin burada aldığı bilgi ile kendi bölgelerinde çalışma yapacağını belirten Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması (AÇSAP) Şube Müdürü Dr. Mehmet Koca, bu seminerin çok faydalı olacağını belirtti.

Dr. Koca, üreme sağlığı kişilerin tüm yaşamları boyunca alabilecekleri hizmetleri içerdiğini belirterek, "Bu hizmetlerin kalite standardını oluşturmak için Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen üreme sağlığı hizmet içi eğitimleri devam etmektedir. Bitlis'te de sağlık ocakları ve ana çocuk sağlığı aile planlaması merkezinde bu hizmetler verilmektedir" dedi.

Eğitimin ardından personellerin bu bilgileri halka ulaştıracaklarını belirten Dr. Koca, "Sağlık personellerimiz eğitimden sonra görev yerlerine dönerek halkımızın bu hizmetten en kaliteli ve standart şekilde yararlanmasını sağlayacaktır. Bu şekilde halkımız da üreme sağlığı ile ilgili bilgilere sahip olup aile planlaması hakkında bilmediklerini öğrenmiş olacaklardır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?