6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

'Üsküdar Parkı' açıldı

Bitlis'e, İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan ve içerisinde Kız Kulesi maketinin de yer aldığı "Üsküdar Parkı" törenle açıldı. Bitlis Hüsrevpaşa Mahallesi'nde yaptırılan parkın açılışı için bir tören düzenlendi.

Açılışta bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Çakır, kardeş belediye olarak seçtikleri Bitlis Belediyesi'ne bir park kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Çakır, İstanbul'un sembolü olan Kız Kulesi'nin dünya çapında bilinen bir yer olduğunu ve bu maketin Bitlis'te de olmasının gurur verici olacağını belirterek, "Çok tarihi ve turistik bir özelliğe sahip olan Kız Kulesi, Bitlisliler'e sunulan bir imkandır. İstanbul'a gelemeyen Bitlisliler'in Kız Kulesi'ni görmelerini bu şekilde sağladık. Bu güzelliği Bitlisliler'in göz zevklerine sunduk" dedi.

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ise yaptığı konuşmada, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle Üsküdar Belediyesi tarafından açılan bu parkın Bitlisliler'e hayırlı olmasını diledi. Özdemir, bundan sonra yapılacak parklar için özel bir çalışma yapacaklarını belirterek, "Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır'ın vermiş olduğu sözü yerine getirmesiyle Üsküdar Parkı'nın açılışını yaptık. Bitlis halkı bu tür parklara yeni yeni kavuşuyor. Bundan sonra bu tür parklar için özel çalışmalar yürüteceğiz. Bu parklardan Bitlis'in çeşitli yerlerine inşa ederek, sosyal yönü eksik kalan Bitlis'in bu ihtiyacını da gidermiş olacağız" şeklinde konuştu.
Parkın açılışını, Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ile Bitlisli işadamları birlikte yaptı. Parkın içerisinde çocuk oyun alanı, yürüme parkuru, havuz, yeşil alan, oturma bankları ve Kız Kulesi maketi bulunuyor. Yaklaşık 200 milyar liraya mal olan park, 2 aylık bir sürede inşa edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 08:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cihan özügüzel IP: 88.229.184.xxx Tarih : 25.01.2009 17:21:47

çok güzel olmuş ama bakmıyorlar