1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Uyuşturucu tacirlerine tarihi darbe

Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, bir kamyon içinde piyasa değeri 1 milyon 500 bin YTL olan 205 kilo eroin ele geçirildi, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, yapılan operasyonda uyuşturucu tacirlerine tarihi bir darbe vurduklarını belirtti. Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nün tarihi bir başarıya imza attığını belirten Coşkun, "Bitlis'te bu kadar yüklü eroin bundan iki sene önce 75 kilo olarak ele geçirilmişti. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'müzün özverili çalışmaları neticesinde bir seferde 205 kilo eroin ele geçirildi aynı zamanda bu miktar 2008 yılında bir kalemde yakalanan ikinci rekor miktarıdır. Arkadaşlarımız gece nöbeti sırasında bir kamyondan şüphelenerek yaptıkları aramada, aracın kasasında zulalanmış şekilde 430 paketler halinde uyuşturucu madde ele geçirmişlerdir" dedi.

Uyuşturucunun, Van doğumlu olan M.S. yönetimindeki kamyonun kasasında bulunan ahşap bölümde ele geçirildiğini, zanlının gözaltına alındığını söyleyen Coşkun, "Kaçakçılık Şubesi'ndeki arkadaşlarımızın titiz çalışmalarından ötürü kendilerini kutluyorum. Ayrıca arabanın boş olması aramaları da kolaylaştırınca eroinleri bulmak daha kolay oldu. Her zaman söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim ki, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi olarak zehir tacirlerine asla fırsat vermedik, vermemeye de devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı ne kadar kutlasak azdır. Bu başarılarından dolayı göğsümüz kabardı, hepsini alınlarından öpüyorum. İnanıyorum ki bu başarıları devamı gelecek, zehir tacirleri Bitlis'ten elini kolunu sallayarak geçemeyeceklerdir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 14:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?