7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Üzücü haber yasa boğdu

Bitlis il merkezine bağlı İçgeçit köyü yakınlarında askeri aracın mayına çarpması sonucu şehit olan Sivaslı er Erdal Kavallı'nın yakınları üzücü haberle yasa boğuldu. 

Edinilen bilgiye göre, Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Yavu Beldesi'nde ikamet eden Şehit er Erdal Kavallı'nın ailesi, oğullarının ölüm haberini dün aldı. Üzücü haber ile yıkılan Kavallı ailesi, haberden sonra taziyeleri kabul etmeye başladı. İlk oğullarının şehit olması ile yıkılan acılı baba Sedat Kavallı, üzücü haberden 1 gün önce şehit oğlu ile telefonda konuştuklarını söyledi. Konuşmalarında hiçbir veda cümlesinin geçmediğini söyleyen baba Kavallı, "Ne yapalım. Yapacak bir şey yok. Başımız sağ olsun" dedi. 

Şehit annesi Rabiya Kavallı'nın ise, oğlunun üzücü haberi üzerine sürekli ağladığı ve baygınlık geçirdiği öğrenildi. Anne Kavallı'nın, dün köy mezarlığına giderek dua okuduğu, bir yakınına da 'Bu mezarlıkta hiç şehit yok' dediği ve mezardan döndükten sonra da üzücü haberi aldığı öğrenildi. 

Yarın düzenlenecek olan törenle şehit er Kavallı'nın cenazesi, köy mezarlığında defnedilecek. Cenaze törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener ile Sivas'ta bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da katılacağı öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 01:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?