8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Vakıflar Genel Müdürü Bitlis'te

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRÜ YUSUF BEYAZIT BİTLİS'TE

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Bitlis'te El-Aman ve Başhan hanlarını inceleyerek, bu yıl kenti şantiyeye çevireceklerini söyledi.

Öğle saatlerinde Muş'tan karayolu ile Bitlis'e gelen Yusuf Beyazıt, Polis Evi'nde Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı ile birlikte yemek yedi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yusuf Beyazıt, en geç iki ay içinde Bitlis'in şantiyeye döneceğini belirtti. Beyazıt, "Bitlis merkezde vakıflara ait bazı camilerin ve hanların projeleri hazır, 1-2 ay içerisinde onarımlarına başlayacağız. Tarihi eserlerin onarımları çok ciddi bir iştir. Bizim açımızdan Adilcevaz'daki vakıf eserleri de son derece önemlidir. Adilcevaz'daki Ulu Camii Projesi de hazır durumda, bir ay içinde onarıma başlayacağız. Bitlis'in tarihi zenginlikleri saymakla bitmez. Ahlat ilçemizde de vakıf eserlerimiz var. Hedefimiz, bu yaz mevsiminde vakıf eserlerinin onarımları ile burası şantiye haline gelecek. Türkiye genelinde 3 bin 500 tane vakıf eserinin onarımını tamamladık. Ancak Bitlis'e çok özel bir önem gösteriyoruz. Bu nedenle Bitlis'teki bize ait olan hanları, hamamları, camileri ve evleri en kısa zaman içerisinde onaracağız" şeklinde konuştu.

Vakıflar Bölge Müdürü Yusuf Beyazıt'ın Bitlis'e gelişini değerlendiren Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis'in bölgenin en zengin vakıf eserlerine sahip olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, "Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, vakıf eserlerinin bakım ve onarımlarını yerinde görmek için Bitlis'e geldi. Sayın Beyazıt aynı zamanda benim hemşehrim ve çok eskiye dayanan bir dostluğumuz var. Buna dayanarak vakıf eserlerinin bakım ve onarımlarının daha süratli olacağına inanıyorum. Vakıf eserleri ile ilgili başarılı bir yıl geçireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bitlis Valisi Yılmaz, Vakıflar Genel Müdürü Beyazıt'a baston hediye ederken, Beyazıt ise Yılmaz'a M. Akif Ersoy'un bir kitabını ve vakıf eserlerinin bulunduğu kitabı hediye etti.

Vakıflar Genel Müdürü Beyazıt, beraberinde Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ile beraber vakıf eserlerini gezdi. Geceyi Bitlis'te geçirecek olan Beyazıt'ın yarın sabah karayolu ile Veysel Karanı Türbesi'nin bulunduğu Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesine gideceği bildirildi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRÜ YUSUF BEYAZIT BİTLİS'TE
VAKIFLAR GENEL MÜDÜRÜ YUSUF BEYAZIT BİTLİS'TE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 16:55:02
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 17:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?