9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Vali, Bitlis'in reklamını yapıyor

VALİ YILMAZ BİTLİS'İN REKLAMINI YAPIYOR

Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Gençlik Merkezleri arası gençlik değişimi projesi kapsamında Mersinli 22 genç Bitlis'i ziyaret ediyor.

Gençleri makamında kabul eden Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis'i tanımayanların Türkiye'yi tanımadığını söyledi. Vali Yılmaz Bitlis'in çeşitli alanlarda başarısı olduğunu, bu sebepten dolayı göçler verdiğini de sözlerine ekleyerek, "Bitlis'te çocuklar okumak zorundadır. Bu yüzden eğitimde bu yıl hak ettiğimiz yerdeyiz" dedi.

Vali Yılmaz, gençler yönelik yaptığı konuşmasında, "Bitlis Anadolu tarihinde önemli bir yere sahiptir. Türklerin Anadolu'ya çıkışında kapı niteliğindedir. Ahlat bu tarihin örnekleri ile doludur. Tarihi ve doğal güzelliklerimiz dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Burada bulunacağınız süre içinde bu yerleri görme fırsatı yakalayacaksınız. Sizler bundan sonra da Bitlis'i her yerde anlatacaksınız" ifadelerini kullandı.

Bitlis'in eğitim alanında da geçmişten gelen bir özelliğinin olduğuna işaret edan Vali Yılmaz, "Hemen her köşede bir medreseye rastlamanız mümkün. Bunlar sizin kafanızda yer eden dini eğitim veren medreseler değil. Geçmişte müspet ilimlerin ders olarak verildiği ve bugün fen alanları, matematik dalında eğitim veren o zamanın üniversiteleridir. Geçmişimizden gelen eğitim anlayışı bugünde devam etmektedir. Son LYS'de Bitlis birinci olmuştur. Bitlis'te gençlerimiz kendilerini eğitime adamışlardır. Bizlerde elimizden gelen desteği onlara veriyoruz. Bitlis'te ekonomi, tarım ve hayvancılık çok gelişmemiştir. Bitlis'te eğitim gelişmiştir. Bitlis'teki çocuklarımızın okumaktan başka çareleri yoktur" şeklinde konuştu.

"İDRİS'İ BİTLİS'İ ARAŞTIRIN"

Bitlis'in geçmişte çok önemli devlet ve ilim adamları yetiştirdiğine de değinen Vali Yılmaz, "Bitlis konumu itibari ile küçük ve sıkışmış bir yapı olarak görünüyor. Ancak gerek devlet idaresinde ve gerekse ekonomik anlamda iyi işadamları yetiştirmiştir. Bugün Türkiye'nin her yerinde bir Bitlisliye rastlamak mümkündür. Bitlis geçmişinde bölgedeki eyaletlere atamalarda yetiştirdiği şahsiyetlerle de rol oynamıştır. Bunlardan en önemlisi İdris'i Bitlis-i'dir. Hepinizin evinde internet vardır. Bu şahsiyeti iyi araştırın. Önünüze önemli bir şahsiyet olarak çıkacaktır" dedi.

"DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK KRATER GÖLÜ BİTLİS'TEDİR"

Vali Yılmaz gençlere, Bitlis'in turizm yönünü de anlatarak, "Adıyaman Nemrut ile ortak bir özelliğimiz var. Ancak bizim Nemrut Dağı'mızda dünyanın pek nadir köşelerinde rastlanabilecek bir krater gölümüz var. Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip Nemrut Dağı dünyanın 2'nci büyük krater gölü olma özelliğine de sahiptir. En son 14'ncü yüzyılda patlayan bu dağımızda halen hareketlilik var. 40dereceye çıkan bir sıcak göl ile buhar bacaları da hareketliliğin işaretleridir. Ayrıca Avrupa ve Asya ülkelerini birbirine bağlayan ve yine dünyanın nadir köşelerinde bulunabilen bir taşımacılık örneği Van Denizi üzerinde yer alır. Avrupa'dan gelen yük trenleri Tatvan'da feribotlara alınarak Van'a buradan da Asya ülkelerine götürülür. Siz bunları gezerek ve görerek anlayacaksınız. Bitlis'imize hoş geldiniz. Umarım bu ziyaretinizden memnun kalırısınız" diyerek sözlerini tamamladı.

Mersinli gençler Vali Yılmaz'a konuşmasının ardından yanlarında getirdikleri cezeryeyi hediye ettiler. Daha sonra Bitlis Valiliği önünde hatıra fotoğrafı çektiren gençler valilik binasından ayrıldılar.

VALİ YILMAZ BİTLİS'İN REKLAMINI YAPIYOR
VALİ YILMAZ BİTLİS'İN REKLAMINI YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 16:17:03
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 16:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?