1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Vali Atbaş'ın kayak keyfi

Bitlis Nemrut Kayak Tesisleri özellikle hafta sonrası dinlenip eğlenirken spor yapmak isteyen halkın akınına uğrarken, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş da boş vakitlerinde vatandaşlarla birlikte kayak yapıyor.

Vali Mevlüt Atbaş ve bürokratlar tarafından da ilgi odağı haline gelen kayak merkezi, bu işe yeni başlayanlar için de ideal bir mekan.

Hafta sonlarını kayak tesislerinde geçiren Vali Atbaş, gün boyu tesiste kaymanın keyfini yaşıyor. Oldukça iyi kayak kayabilen Vali Atbaş, vatandaşları da boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla bu sporu yapmaya davet etti.

Bitlis'i kalkındırmanın yolunun kültür turizmi ve doğa sporları olduğunu belirten Vali Atbaş, bu konuda yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini söyledi.

Turizmin aradığı bütün özelliklerin Bitlis'te mevcut olduğunu kaydeden Atbaş, "Burada hem Van Gölü hem de Nemrut Krater Gölü'nün büyüleyici güzelliğinin izlenebilecek bir nokta. Kayak pistimiz 2 bin 550 metre uzunluğunda ve 288 sandalyeli teleferiğe sahip. Bitlis'teki Nemrut Kayak Tesisi, Türkiye'nin en kaliteli tesisleri arasındadır. Tesisimiz bölgenin alt yapısı bakımından büyük bir önem arz ediyor ve yine buranın başka kayak tesislerinde olmayan bir özelliği ise coğrafi avantajlarıdır. Tesisin ön tarafından Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü, arka tarafında ise dünyada bir eşi daha olmayan Nemrut Krater Gölü bulunmaktadır. Tüm bölge halkını buraya davet ediyoruz" dedi .

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 14:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MESUT İŞSEVER IP: 195.175.51.xxx Tarih : 3.03.2008 16:32:41

bitlis valimiz sayın mevlut atbaş beyi bitlis halkına gosterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı zatıallerine şukranlarımı sunar cenabı hak yardımcıları olsun. allah devletimize milletimize zeval vermesin.